Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Как да цифровизирам стрелка Roco
kossis:
А точно това е номера- да се по-Българи !
Значи първо питах естествено за вариант с декодер, но на сносна цена, явно няма и тогава варианта с аналоговото управление също не е чак толкова лош.
Купил съм сет за 350 лева, преко сили. А и неми е единственото хоби това. Явно съм от шкаф/колекционерите.
Сега го наредих новото Роко и му нашибах от старите вагони още и стана дълга композицията. Но все пак търся развитие. Вероятно ще цифровизирам 1, 2 лока скоро и тнт. Сигурно ще купя още от тези Роковски линии.
Понеже има доста от старите линии и 6 ръчни стрелки се чудя там мога ли да намеря преходници и да ги вкарам в играта и тях. Също тези ръчни стрелки дали могат да станат и те с бобини.
Всъщност могат- в темата която колегата даде по горе се виждат тези неща с ръчните стрелки.
pavel75:
Всяка стрелка може да стане с бобина. В клуба ползваме механизмите от Конрад, но те са както каза Венци - за постоянен макет, защото са доста "дебели". Според мен за варианта който искаш е механизма да е изнесен отстрани на стрелката. Сигурно има начин лостчето на конрадския механизъм да се преработи и да не е отдолу на стрелката.
Mixy:
Останалите постове са преместени в темата Кой какви механизми ползва за стрелки?, тъй като излизат извън контекста на настоящата тема и не са свързани конкретно с цифровизиране на стрелките Roco.
Mixy
Администратор на Railwaypassion.com
zahari:
--- Цитат на: pach link=topic=4460.msg93211#msg93211 date=1389942398 ---Човека пита за едно разклонение, не за осем (или аз не съм разбрал).
Ако е за едно, има много по-лесен и бърз начин при условие,
че в "геолайн" е електромагнитната машинка Roco 61195:
(Image removed from quote.)
Тогава най-добре си купи единичен декодер производство отново на ROCO - кат.№ 61196:
(Image removed from quote.)
Или всеки подходящ (дори самостаятелно сглобен) единичен декодер. Примерно този:
--- Край на цитат ---
При електрическите стрелки дали ще ми трябва само платката или и двете?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия