Не мисля, че с лак за нокти ще стане добре.
Прегледай в нета сайтовете на ревел и хумброл, които предлагат бои и лепила за модели. Хората ги произвеждат точно с тази цел. Бои на ревел мисля, че можеш да намериш в магазини бонжур. Скоро не съм проверявал, но преди имаше.
Рагледай каталозите и си направи списък с цветовете, които смяташ че ще ти трябват. Някой може да ти ги прати или ти си ги купи, когато ходиш някъде, където могат да се намерят, ако в Ловеч няма. Мисля, че дори би могъл да ги поръчаш от Хобистронг да ти ги пратят с куриер. Цената на ревелските е 2,85, а на хумброл 3 лв. Боядисвай задължително с четка от естествен косъм.
Знам, че като засърбят ръцете е трудно, но по-добре изчакай и направи нещата добре.
Специално за ефект на метал ония ден си взех една сребърна боя на хумброл мисля номер 11, от която съм много доволен. Боядисах покрива на един вагон и резултата е много добър, почти не личи, че е боядисвано с четка.
При положение, че се кефиш на ретаврации, със сигурност има поне няколко цвята, които ще ти бъдат полезни повече от един път.