Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

БДЖ 46 124: лимитирана серия от Amintiri Feroviare

<< < (51/54) > >>

Величко:
Проблема не е само при лока на Дред, а въобще със всички произведени. Затова е хубаво да се премахнат кондензаторите на 16волта , когато се дигитализират.
Ето румънците как реват
https://forum.lokomotiv.ro/threads/060-ea-seria-45-probleme-in-digital.14879/#post-1167805

dred77:
 Според мен AF просто ползват калпави кондензатори, и това им е "пръта в колелата" в тая посока. Какъв е смисъла да слагаш стабилизиран изправител при аналогово управление, което със смяна на поляритета обръща посоката. Схемата би трябвало и най вероятно стабилизира напреж. върху кондензаторите на 14v, това че не издържат говори , че са някакво супер менте.

mitko0888:
Кондензаторите взимат + и - на декодера. С аналоговата заглушка на тях би трябвало да няма нищо.

dred77:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4480.msg118694#msg118694 date=1588968767 ---Кондензаторите взимат + и - на декодера. С аналоговата заглушка на тях би трябвало да няма нищо.

--- Край на цитат ---
Еми така де, според линка на Величко румънците се оплакват от тях при дигитализиране, а пък при DC същия този PowerPack не работи, значи слагат нещо което трябва да работи при DCC, ама гори и трябва да се махне :). Пак добре, че елементите преди кондензаторите удържаха /кондензатора като изгоря даваше пълно късо/ , и не ми изплющя греца на декодера/надали е повече от 1,5А/.  Според мен има доста място за някой lowESR 2200Uf 25V /който ще се зареди на 17.5V, колкото са импулсите на централата/, като се има напредвид, че декодерите спират на малко над 7v, и всеки волт отгоре над 14те е плюс, едно е да имаш заряд на 14, друго на 17V има няма 20ms живот :).

angel.s:
Здравейте,хора вие ме уплашихте,преди седмица поставих" 58412 LokSound 5" .https://prikachi.net/images/DICBp.jpg и лока се движеше много добре и звуците всичко нормално. Напълно ли да премахна кондензаторите или трябва да се заменят с по-мощни,няма ли да навредим на други функции?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия