Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Танкове
Best Ripper:
А случайно да знаеш заводът АЗЛК /Ах, защо ли те купих/ как се е появил? Че просто е гепен завод на.... ха познай! Барабар с чертежи, машини, части, че и готови коли...
--- Цитат --- Съветският съюз ПОЛУЧАВА безплатно предимно от САЩ.... :haha: :lol: :lol: :lol:
--- Край на цитат ---
По-голяма глупост не бях чел скоро време за войната!!! През войната всичко е плащано със ЗЛАТО!!!!! За сведение: намери потопяването на лекия крайцер "Единбург" през 1942 г. и по-късно след войната какво са вадели от него и по какъв случай то се е оказало на кораба...
Относно Луната и космическите експедиции - там нещата още са обвити в тайни, заблуди, митове, легенди и какво ли не. Всякакви теории има, отдавна се говори за секретен сговор между "великите сили" и че всичко видимо е само парлама и начин за ограбване на хората. На Луната е стъпено, макар и по-късно от официално обявеното, но е интересно защо сега никой не ходи до там, при положение, че съвременната техника е много по-напред с матрЯла отпреди 40-50 г.
Именно затова аз съм се ограничил основно към книги, архиви, литератури и пр. за Втората световна война. Още повече, че след 1995 г. започна разсекретяване на огромен брой документи, които малко или много променят доста представи. Много още се крие умишлено, въпреки че му е обявено секретност 50 г., защото ще повлече ред неудобни въпроси и разследвания. А около новите оръжия всичко е забулено в рекламни фантасмагории, шумотевици и локуми /е, няма как - трябва да излъжем клиента да си купи нещо за бая пари, пък то може и да не е същото, каквото сме му обещали/. Затова се носят всякакви слухове за какви ли не бомби, лазери, мазери, квазери, "черни дупки" и т.н. Със сигурност много от нещата не се й показват и са за "лично ползване" - за отбраната на страната, която ги произвежда, а навън те са забранени /което е и нормално - кой луд ще си продава най-новото и секретно оръжие!!!/. Затова е пълзят всякакви измишльотини на тема "казаха ми, че...", "било публикувано някъде... " и др. - все неща без никакво доказателство. Затова и аз не се занимавам с новите неща. Пък вие като искате си чешайте езиците.. :hi:
pach:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4515.msg94834#msg94834 date=1398669966 ---...
Относно Луната и космическите експедиции - там нещата още са обвити в тайни, заблуди, митове, легенди и какво ли не. Всякакви теории има, отдавна се говори за секретен сговор между "великите сили" и че всичко видимо е само парлама и начин за ограбване на хората. На Луната е стъпено, макар и по-късно от официално обявеното, но е интересно защо сега никой не ходи до там, при положение, че съвременната техника е много по-напред с матрЯла отпреди 40-50 г.
...
--- Край на цитат ---
За златото си абсолютно прав! :hi:
Който се интересува от тази история знае за конвойте PQ през северния морски път - били са пълни и в двете посоки.
На отиване с оръжие, на връщане със земеделски продекти и метални руди, включително и злато в чист вид.
А това защо СЕГА не отиваме на Луната е най-смисления въпрос напоследък.
Браво Венци - един мислещ човек!
Колкото до забуленото в тайна - ако бяха стъпвали на Луната, сега нямаше да им се окаже толкова
трудно и технологично, и физически да тръгнат къв Марс. Това е най-простия отговор - на Луната бяха само бутафорно,
но сега за Марс, наистина трябва да разработят системите си. Ако обаче и Марс се окаже зает, както навремето им казаха за Луната...
къде ще отидат тогава?!!!
mitko0888:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4515.msg94834#msg94834 date=1398669966 ---
По-голяма глупост не бях чел скоро време за войната!!! През войната всичко е плащано със ЗЛАТО!!!!! ...
--- Край на цитат ---
Ами прочети, ако трябва и от руски:
"Всего поставки по ленд-лизу составили около 50,1 млрд долларов США (эквивалентно примерно 610 млрд долларам в ценах 2008 года), из которых 31,4 млрд долларов было поставлено в Великобританию, 11,3 млрд — в СССР, 3,2 млрд — во Францию и 1,6 млрд — в Китай. Обратный ленд-лиз (поставки союзников в США) составил 7,8 млрд долларов, из которых 6,8 млрд долларов пришлись на Великобританию и страны Содружества." ...ru
Заради правилата на форума давам и превод на основните моменти:
Доставките по програмата са около 50.1 милиарда долара. В СССР - за 11.3 милиарда.
В обратната посока са около 7.8 милиарда, от които 6.8 млрд на Великобритания.
Предполагам че непрекъснатите конвои със съветско чисто злато са отчетени в споменатите цифри (в оставащия 1 милиард по тогавашни цени).
mitko0888:
--- Цитат на: pach link=topic=4515.msg94833#msg94833 date=1398668809 ---Наистина понякога човешката памет е къса...или избирателна.
Първото серийно производство на градска кола с 4х4
се оказва съветско производство - произведени над 20 000 автомобила москвич 410 (4х4)
--- Край на цитат ---
Всего в 1957—1961 гг. было изготовлено 7580 экземпляров «Москвич-410» и «Москвич-410Н» и 1515 — «Москвич-411».
Не можах да ги докарам до 20 000. Иначе щях да преброя колко от тях са "градски коли".
До 1956 година всичко е внос, няма руско, няма съветско (от тук).
pach:
Все пак дори аз мога да применям написаното там и да се пиша (съ)автор в Укипедия, като променя в статията там на 20 000 броя...
Чел съм го някъде това число, но дали е вярно само в архивите на завода се знае. Ама пък него го фалираха от Рено... :pleasantry:
Но важното е не числото произведени 4х4 автомобили, а кой пръв и през коя година се сетил да го направи.
Или както казах по-горе, от Ауди откриват топлата вода 23 години по-късно, което не им пречи да продължават да
твърдят че първата серийна кола 4х4 е тяхна.... :victory:
Това имах предвид, че и едните и другите ни ...........мамата. Или както казват старите хора - "лъжат като цигани..."!!!
:spiteful:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия