Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Войната шесто поколение

<< < (31/60) > >>

Filip Andonov:
Пламене, стига бе, голям човек си да му се невиди....

pach:
В момента и двамата ме "убеждавате" да не вярвам на очите си!!!!
И да си изхвърля всички снимки правени в хубаво време над София! особено през 2015/2016 г.
Няма такива въздушни трасета никъде в официалната авиация.

Наистина съм голям човек ( демек пораснал) и имам малко по-задълбочен поглед ( от средностатистическият) за и в авиацията. Мога да различава инверсна струя от реактивни двигатели и останалите " релси".
Няма инверсна струя от двигател, която да остане при това доста равномерно " разперила" се, за повече от два часа в което и да е небе!!! Обикновенните следи се разсейват доста по хаотично още до десетата минута.

Знам и следя понякога въздушните коридори над София и Западна България.
Както и тяхното натоварване през деня чрез радар24(сайта е в реално време на обявените полети).
Но имам снимки на които софийското небе е станало като шахматно поле - буквално!!! ...и нормалните инверсна следи от гражданските полети са отделно различими в него.
Просто и неразбиращ човек ако вдигне глава в този момент
би се озадачил как и защо се прави това.
Военните в Германия още не са дали отговор на парламентарното
запитване - отговора бил на "по-високо секретно ниво" от това на депутатите. И т.н. и т.н.

Но съдейки по вашата реакция, явно целта е постигната!!!
Те такива "химически релси" не съществуват... :sarcastic:

Mixy:
Тая снимка твоя ли е? Малко ме съмнява да е твоя и да е от София, като гледам как е обработена и къде е качена, но ако все пак съм се заблудил, дай да видим и оригинала.

Щото това мазало на нищо не прилича. Такива "следи" се правят на фотошоп за минути, да не говорим, че вече може да се дръпнат и като няколко тегела в постредактора на камерата на почти всеки таблет.

mitko0888:
Такива снимки правех още преди 40 години, като щракнех няколко пъти без да превъртя лентата ... или пък при копирането - няколко кадъра върху едно парче хартия.

pach:
Снимката не е моя, но добре илюстрира какво се виждаше
из европейското небе, включително и над София.
Мойте са прибрани дори от облака. Трият се постоянно
и навсякъде където са били публикувани! Защо ли!?
 :wild:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия