Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Войната шесто поколение

<< < (42/60) > >>

jopeto:
         По времето на студената война , която все  пак си беше война на всякъде в соц. блока се гвореше, само за мир, по стените се рисува огромни колажи с тази химерно-утопична дума, спортисти се състезваха за мир, поетите пишеха за мир , докато тя не се набие дълбоко в главата на всеки труженик. В това време, войната си вървеше, къде открито, къде тайно без значение дали в Ангола или Авганистан или преди това във Виетнам и Корея.  През 90-те години, нищо не се промени, само се разместиха местата на горещтите точки, а вчерашните комунистите станаха сегашните капитилисти. Към думичката мир се се добавиха други, като "социален" или "етнически" естествено газирани от събитията в съседна, тогава Югославия. Лозунгът "мир" , вече не идваше като послания от стените или лозунги, а  беше  грижливо вплетена в словата на банално познатите ни и до днес удобни "социолози", "общественици" и "политолози".  Цъкъйки из интернет пространството, вчера попаднах на странен диалог между двама събеседници, по една информационно хибридна, относително нова телевизия. Въпросният диалог, беше по-скоро изявление, в което другият събеседник се включваше, от време на време в ролята на "разказвачът от приказките" , одобряваше или просто модерираше разговорът. Сатваше въпрос, за гражданската война във Венецуела, без такава още да има. След, има-няма седмица забелязах, че вече това е основна тема на зелените тикви по кръчми и пейки. Дори, имаше и изиявление  на  Президентът  ни, който нали не е креатура на Леонид Решетников. От всякъде информационно-хибридните канали тръбят думата "мир", заедно с "гражданска война", и "американска намеса".   Дали  гладът ще бъде, най-добрият съдник на ситуацията или Мадуро ще получи хуманитарна помощ, като пребояядисаните военни Камази в Донбас, за да се пребори с него !?     

pach:
Тъй като " новината" е от ~2010 г. ще я публикувам тук.
За връзката между моделизма, заглавието на темата и
железопътното строителство - без коментар. По любопитно ми
е, че за тази линия (май е и двойна) почти няма данни...или аз не ги откривам. То и строежа ме изненада дори....
Ползва ли се активно, особено след изтеглянето (крайно)
 на  американските войски от там, или направо - дали все още съществува:
https://youtu.be/l9tVztM9e_c
 :scratch_ones_head: :hi:

pach:
Защо всъщност унищожиха социализма и страните му!(?)
Или може и по друг начин - защо нямаме моделистти и
средната им възраст тук и в Европа е над 45 години!?(?)
Клипа е десет минути, но казва достатъчно (все едно тук не е същото):
https://youtu.be/EhpAVR83NSo
Ако се махне "идеологията" от която само мнозина тогава,
пък и сега берат дивидентите, какво се получава?
 :hi:

jopeto:
От всяко дърво, свирка не става! Не ти ли е от вътре, няма как да ти е интересно. Може би, ако живеехме, като някога, да се спусне от горе командно-планово решение "За пет години, всеки чалкаджия-моделист!", нещата биха изглеждали по друг начин. Да не забравяме, че хората са си същите и възпитават децата си, като тях. Моите набори, до един имаха аутобан, влакчета, оптик-кабинет, конструктор или нещо подобно. Но в крайна сметка, хероинът надделя в естественият подбор и повярвай ми, не е било на сила и никой не им е помагал със спринцовката или фолиото.

TheJackal:
Кой каквото и да прави най - добрите в оръжейната индустрия са братята руснаци. "Измислената" държава САЩ (конгломерат от нации), за мен истинските американци са индианците, само могат да им дишат прахта........................
Руски самолет излита от подводница!
https://www.youtube.com/watch?v=tspWDmRqK3c    :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия