Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Войната шесто поколение
bdz43r:
Не бъркайте истинските оръжия с визуалните ефекти по филмите.
Плазма се ползва в бита от древността. Плазмено оръжие също.
Плазмата, ако и да звучи като нещо много научно, всъщност е обикновен йонизиран газ, който оставен свободен, моментално възстановява нормалното си състояние и дори се среща в природата. Не става ясно какво точно се разбира под "плазмено оръжие" и как то може да бъде по-ефективно от конвенционалните такива. Ако си представяте хвърчащи опустошителни светлинни импулси, не сте познали. А нещото, което хвърчи на горния клип с негрите в тъмна нощ се държи като обикновена горяща течност.
Mixy:
Айде стига фантастика. Това на клипчето най-вероятно е скорострелно многоцевно оръдие с трасиращи куршуми, M134 Minigun или руския му аналог ГШГ-7.62. При 6000 изстрела в минута с трасета, ефектът е като на непрекъснат лъч. А и звукът е същия - ако не вярвате, пуснете си Хищника или Терминатор 2.
Но на страха очите са големи. И като се почнат едни лазери, плазми, дематериализиращи лъчи... ;D
P.S. Тодор ме е изпреварил.
:drinks: Наздраве за плазмите. Жалко, че умряха в полза на LCD и OLED матриците, но какво да се прави...
Best Ripper:
Jopeto, Тесла е постигнал и скок във времето и пространството /експеримент "Филаделфия" - може да намериш туй-онуй за него/. Само си отговори едно - откъде на полето ще осигуриш захранване на такива оръжия /в общ случай електрически/? Ще носиш кофи с ток ли??? :haha:
Mixy, според мен онова в нощта е някаква огнехвъргачка...
jopeto:
Ми щом си мислиш за това с кофите, значи не си се запознал достатъчно с работата и постиженията на Тесла и теорията му за свободната енергия. Както и да е! Виждал съм, но няма! ;)
Best Ripper:
Доста съм запознат, но не мисля, че е дошло времето на използването им. Дори за военни цели. Защото веднага от военни цели ще се стигне тяхното използване за цивилни, а оттам - пълен погром на сегашната система на енергоресурси... Което пък държащите я няма да позволят... Така че руснаците ще си пукат с калашници още десетилетия... :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия