Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Войната шесто поколение

<< < (20/60) > >>

pavel75:

--- Цитат на: pach link=topic=4549.msg105282#msg105282 date=1478683025 ---След "онази" дата преди 15 години, Америка има нова такава...
11-9 прелива "плавно" в 9-11!!! "Плавно" защото от сутринта,
борсите се сриват...по точно се продават долари и се купуват китайски активи...а Калифорния сериозно обмисля отделянето си от САЩ.( държат ~25℅ от икономиката)

Овцете (тоест народите) не знаят как да се оправят с тази световна демокрация, но след "брекзит" за втори път показват
че са недоволни от сегашното положение.

Любопитно е какво ще стане когато за трети път извадят червен картон - да се готви мама Меркел и африканския континент.
...за Азия вече е ясно!

--- Край на цитат ---

Това с отделянето става модерно вече. Когато избраха Обама, Тексас също искаше да се отделя:
https://www.24chasa.bg/Article/1634690

pach:
Така е Павка...на южните и богати щати все по-често им писва
демократите от северните, да им определят с кой да се
целуват, а те да плащат сметките.

Тексас не успяха ( бяха начело на трите щата до Мексико), но все някой от богатите  ще каже " майната ви" и нищо няма да може да ги подкупи и спре,
защото те знаят как да си гонят чисто икономическите
интереси заради което са и по-богатите от северните.
А така е и в други части на света - бедните демократи
( а в източния блок бяха комунистите)
управляват богатите как да си харчат парите.
Само че това все повече не се харесва на мнозина,
най-малкото защото в Европа нахлуват не бежанци а имигранти
които обаче не идват да работят ( и на пълнят пенсионните фондове на Меркел) а искат да живеят богато като харчат парите изкарани за 70 години мир в Европа от европейците.

pach:
За някои все още има надежда, за други вече е късно...
Но ако все още има очи, уши и поне малко останал разум,
ще се разбере:

https://youtu.be/eEP_Vc5KB0k

pach:
Денят е архангелова задушница...
Не съм му фен, но пък някои въоще не го виждат ...
Други копират чужди мнения, че бил и русофил и т.н....
Нека който смята, че този човек лъже в следващия клип,
да "хвърли камък" там....
...и дано имате все още ум и очи ...да видите и разберете...
Или както и той казва -"тук не персонализирам никого по егн,защото не това е важното" :

Приятно гледане (и дано има за какво да се замислите"
https://youtu.be/4twmueh5qVE

ПП. Колебаех се тук, или в темата за България да го публикувам,
но пък от друга страна...това също е част от тази тема...тоест ние го допускаме да стане така...

jopeto:
        Преди, няколко години един, достатъчно умен и многоуважаван от мен човек (който седи на отсрещната страна на клавиятурата), изрече една мъдра фраза, коя промени житейският ми поглед. Тя беше: "В България няма пионери, а  има само плагиати!", Оказа се 95 % прав! Всеки път, като видя по медиите Българският, този или онзи! Българското, това или онова, се сещам за тази фраза и се оказва, че всичко си има своят първообраз някъде другаде по света. Но успоредно и независимо, въпреки всичко се ражда, след кратък период от време и у нас! Та го гледам, въпросният Доцент и се сещам пак за фразата . Тоя тука сега е в ролята на Българският Дейвид Айк. Обаче за тая титла кандидатстваше и един Еленко, но той някак не влезе, толкова под кожата на аудиторията, като този и залезе. Сега пък, като залезе доцентът, бъдете сигурни, че ще се появи друг! Сега с доцента  се почват едни лекции, едни семинари, та накрая може и книга да издаде (може и да е издал).  Не знам, как сега, тоя реши да възражда, така "реско" изтритата родова памет на Средностатистическият Българин от Рептилиите с помощта на  сатанисткото изобретение, наречено "интернет". Нещо се опитва да ми вмени, че за двадесет години съм забравил, кой са прабаба ми, прадедо ми, обичаите ни и къде са живели !? Чудно ми е тогава ,как след толкова векове, Византийско и Турско робство, изобщо са останали Българи??? Верно, имаше един период от 45 години, дето, почти бяха успяли да ни самоопределя, какви сме. По голямата, част от обществото още ги държи това. Въпросният лектор, се стреми да вмени "по-източноправославна" идентичност на целевата група, без формирана ценностна система, расла във втората половина на миналият век. Не забравяйте, че поколението, расло в края на периода в момента са или ще бъдат родители! Влиянието ,върху тяхното съзнание е директно влияние върху техните деца. Не виждам защо, някой трябва да ми обяснява, колко е извратен днешният свят (все едно не го виждам сам) и покрай това "отваряйки ми очите" да ми дава наклон, към кой по-високодуховен народ да се числя. Светът, никога не бил нормален! И в тоя ред на мисли се сещам за един виц, с който ще завърша: 

Петка попитал, Чапаев.
 -Абе Чапаев, какво е това нюанс???
 -Петка, как да ти го бясня сега,трудно ми е. Ама мога да ти го покажа!
 -Ми добре, давай!
  Чапаев, накарал Петка да си свали гащиите и го обладал по мъжки.
 -Виж, Петка сега положението! И при мене е моята работа в твоята. И при тебе е моята работа в твоята, но ииима ееединнн нюююанс!   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия