Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition

ЖП Ешелони / Ешалониране на техника

<< < (9/36) > >>

Boris 2-12-4:
Стефчо!

Rlmmp могат се товарят до 59 тона... Така че качвай танкове без задръжки до този тонаж. Те и затова са били произвеждани от Райха по време на ІІ Св.в.  Що снимки има по темата  от епохи ІІ, ІІІ и ІV.

Best Ripper:
Чакале, бухай направо тия, влизат в нормата: https://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_I  :drinks:

D2:
Ако знаеш колко тежи една военна машина,а и всяка друга,сметката е проста.Тежината на товара зависи от това колко осен е вагона. Една колоос може да носи тежест от 20 до 22 тона,така че двуосен вагон - 40 тона,четриосен - 80 тона,шестосен - 120 тона и т.н.Същото се отнася и за локомотивите и това зависи от железния път , защото по-голямата тежест на колоос ще счупят релсите.Разбирасе трябва да включи и тежината на самия вагон.

pach:
Стефчо, за вагоните

--- Цитат ---  02  Art-Nr. 37592 Roco Schwerlastwagen der Deutschen Reichsbahn (DR), Epoche IV - 7 броя вагони;   
--- Край на цитат ---
танкове "под" - Т55 не стават заради епохата...освен ако не са
стари, разкоплектовани за скраб.
Освен натоварването тон/ос нямаше ли и изискване за разпределение на товара по носещата конструкция на рамата?
Танка е доста концентрирано тегло, който по различен начин, тежи по конструкцията, от равномерно разпределено  същото тегло по целия  вагон. Шестосен вагон
има по-силна скелетна конструкция да го "носи" без изкривявания.
Специалистите да кажат как спират 4 или 6 оси?
И обикновенно по клипове и снимки, танкове возят на шест осни
платформи...може и да няма конкретна причина ...знам ли.
 :scratch_ones_head:

TheJackal:
Интересуват ме тези танкове на ТИЛЛИГ:

Качени са на двуосни платформи. По модулните срещи в Унгария и Германия на всякъде бяха качени на четири осни платформи. Въпроса е, че тилигските и роковските съм ги виждал но има още 3-4 фирми които правят танкове, някой са баузац други са готови сглобени.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия