Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition
ЖП Ешелони / Ешалониране на техника
dred77:
Here you go :
Не знам колко тежи празен вагон , но ако е до 10 тона то тези 70 на танка не би трябвало да са проблем при 2осни талиги и 20тона на талига.
VladoC:
За немските тигри...
Вагоните с които са превозвани тези танкове са създадени специално за тях.
Тези вагони са три-осни талиги. Брутното тегло (заедно с танка) е около 90 тона.
Ж.п линиите в близост до фронта не са допускали повече от 15-16 тона на ос.
gzo:
--- Цитат на: jopeto link=topic=4558.msg113518#msg113518 date=1542023070 ---И аз първо така реших, съдейки по вагоните, на заден план, които са на по-високо плюс гледката към мелницата. Но се вижда и висока сграда, която много-много прилича на кулата в депо София. Което ме води на мисълта, че нещата се случват някъде по-напред на Централна Гара. Мелницата се вижда, понеже тогава в района няма никъкви сгради. Сега тези коловози, за които си мисля са изоставени, но стоят и са по-ниско от основният железен път. Може да се види ситуацията при входа на подлезът към депото. Там се виждат още коловозите и минават през наказателният паркинг към пощата. релефът там е 1:1 със Сточна Гара.
--- Край на цитат ---
По пътя на логиката рампата би трябвало да е някъде в близост до Бронираната Бригада, сиреч до Горна Баня. Коя гара е най-близо може би ще е от полза :blink:
pach:
По пътя на логиката, на гара Горна Баня никога не е имало и
няма и да има силози за зърно! Няма за какво да са там в планината!!!
Това място още Джопето го определи най- вярно и точно.
Впрочем коловоза се отклонявал от гара Подуене, поради което
някои подобни снимки за товарене на бронетехника така са и надписани - "гара Подуене".
На гара Горна Баня има една малка, но челна рампа и
струва ми се да е построена доста по-късно.
При това тя винаги е била "проблематична" защото е в края на
доста стръмна улица водеща от главната към гарата!
jopeto:
До моста към гарата си има павирано пътче точно за към рампата, в момента е обрасло. Казармата си има и заден портал за тая работа, но не се ползва. Преди сигурно 10 години, някъде гледах как махаха 72-ките и ги товареха на платформите. Странното беше, че танковете ги вадеха един, по един с влекач от към портала в Княжево. Цяла седмица го гледах това. На вагони изглеждат много готино.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия