.....на гара Горна Баня никога не е имало и няма и да има силози за зърно! Няма за какво да са там в планината.....
Колкото и да ми е противен този град и да гледам всячески да го избягвам, все пак понякога ми се е налагало да минавам през него и знам много добре, че Г. Баня е горе в баира и няма равнинен хоризонт, като този от снимката. Тъй че от това пояснение нямаше особена нужда.

Логиката я напрегнах до толкова, колкото да свържа в една линия танковото поделение с павирания булевард между него и най-близката гара на София. Та в тази посока ми беше и мисълта, а не че съм си мислел, че селската гара на горнобанци дава мегдан за цяла бригада....
Дискуса ме доведе до спомен от времето когато там имаше танкове. Пратиха ни веднъж по служба една групичка парашутисти във въпросното поделение. При нас в Парашутната бригада званието ефрейтор имаше покритие, беше по заслуги и имше някаква отговорност, а по устав дори трябваше да се отдава и чест. Еденци бяха такива. Та оказа се, че при кемафите над 50 % от войнишкия състав беше ефрейторски ! В нас настана смут, к'во да правим ?! Как ние напомпаните парашутисти да им отдаваме чест на тая
хърбаво-дебелашка шайка от смотани червени шапчици. Не вървеше никак, та питахме специално нашето командване какво става тука ?! Казаха ни да не ги отразяваме, тези не били истински ефрейтори, просто длъжностите им по танковете били като за такива.
Неподходящи изразни средства!
Dispatcher