Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Сигнализации по домашното трасе.

(1/2) > >>

tritehiksa83:
За по-вманиячените като мен сигнали според наредбата за сигнализация в БДЖ

1_сигнал временно намаление 25 км/ч.
2_указател за намаление.
3_предигнал.
4_сигнал за намаление.

tiutiu:
Обикновено ми казват че се вманиачавам и прекалявам с детайлността, когато започна да задавам подобни въпроси, обаче тези табели, които си ги направил завидно добре  :hi: , но не са ли малко много големи за този мащаб? Изглежда сякаш табелата е със страна почти колкото междурелсието, което реално би я направило доста голяма (може би със страна над метър). Поради подобна причина не съм се захванал точно с тези сигнали на макета, защото дистанцията от 1000м когато я умножим по мащаба 1/87 се получава разстояние от 11,5м между сигнала и предсигнала за намаление и се случва това, че преди гарата е предсигнала за намалението, отнасящо се за следващата гара.
Но иначе наистина ми харесва идеята и изпълнението   :hi:
Може би тук е момента, някой който знае размерите на една такава табела да сподели с някой от по-невежите, като мен. :)

D2:
Действителните размери на табелите са 50/50 см.

tritehiksa83:
Кой говори за мащаби и размери?Става въпрос за правилна интерпретация на табелата.

tiutiu:
Благодаря ти, D2 за информацията!
А, иначе „правилната интерпретация на табелата“ се е получила много добре, но както казах много държа на точния мащаб, за да няма коли с размерите на багер :lol: или двуетажна къща да е висока три метра  :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия