Закупих 9 стрелки от ибей за 6 евро и след първоначален тест всичките не работеха.
След като попремина малко острото чувство че ужасно съм се прецакал реших да видя що не бацат подяволите

Няма да обяснявам че новите пико имат контакт който прехвърля от едната бобинка на другата който е явно страшно лимбизе
2 от тях оправих с почистването му. Други 3 обаче не успях да подкарам само с почистване и запоих контакта с жичка директно към клемата така стана като старото пико на които изводите са директни без тоя контакт явно за защита на бобинките.
Но това предполагам е известно на всички ви тези проблеми с контакта и неговите клемички.
Отворих темата за да споделя 2 идей които реализирах защото 2 от стрелките нямаха нищо под капачето липсваха им всички чиравца и карантий

Ето първия вариант само с бобинка и сърцевина без останалата карантия

нарочно съм сложил дебели жички да държът бобината неподвижна.
освен това е нужно малко игра с положението на бобинката за да не може сърцевината да се движи съвсем свободно малко триене и трябва за да може стрелката да застава стабилно в ляво или дясно.
А ето и втори вариант без нищо от оригинала

Това е бобина от 12в реле постоянотоково за да може да се сработи с останалите стрелки не да слагам допълнително захранване.
Нужно е доста играчка докато разтегнете пружината така че да започне да работи и бобината да притегля добре котвата.
оригинално разстоянието е 4 пъти по малко и пружината е доста стегната. Разстягайте докато релето залепва стабилно при нашето разстояние което се определя от хода на езика на стрелката.
Пластинката е от единия контакт на релето защото оригиналната пласмаска не вършеше работа .
Дано съм бил полезен на някой които като мен се набута със стари стрелки и се чуди кво да ги прави.
Ще се радвам ако някой сподели собствените си изобретения