Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

въпрос за мнение към колекционерите

(1/7) > >>

svetljjjo:
Ще помоля колекционерите да погледнат долните снимки и да се изкажат това вагонче има ли стойност колекционерска и евентуално някаква цена понеже аз не им разбирам пък ми се вижда доста старо и е сигурно ново като гледам няма мръсотия по колосите сигурно не е и карано. И е с оригиналната си кутийка пише 4,65 дойчемарки .
Да го продам ако има колекционерска стойност щото при мен стават доста жп аварий и ако почна да го карам ще стане като останалите ми  ;D
пък е грехота сигурно 40 години е стояло ново и аз за няколко дена да му разкажа играта  :haha:

tritehiksa83:
Според мен колекционерска стойност по скоро не.Моят съвет е да видиш в оказиона колко пари струват подобни вагончета или в други сайтове и ще прецениш на каква цена ще го пуснеш,ако някои от търговците тук може да изкажат мнение.

mitko0888:
Вагончето е от 1968-69. МЕ 162-01 или 5/162-01. Трябва да го пише на етикета на кутията.

Не виждам четирите дръжки по ъглите. На този модел стърчат на страни и първи се чупят. Също не виждам и едната закачалка за фенера, а другата се държи на магия. Пластмасови колооси. А ъглите на покрива на спирачната будка ми се виждат заминали.

След 50 години може и да стане колекционерски, но сега със сигурност не е, макар че не е често срещан модел.

Реална цена - 10 лв. Ако на някой му липсва точно този модел от стотината стари вагони, може да ти даде и 15 (че с транспорта да се върже до 20). А в продавалника с години стоят за 30, даже и за 40.

svetljjjo:
значи на етикета на кутийката пише буквално

O - Wagen
ME 121-02 GHG 108/961

разбира се не смея да твърдя на 100% че това му е оригиналната кутия

mitko0888 ако можеш да кажеш нещо за този модел или линк къде ги гледаш
че в нета има много инфо пък аз не им разбирам за мен са си просто играчки с които си играя въпреки че съм вече на 40 год.  :lol:

mitko0888:

Твоят номер е на същия вагон, но без спирачна будка, и DB вместо DR

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия