Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
въпрос за мнение към колекционерите
D2:
svetljjjo,ако си от София пиши ми на лично съобщение къде да се срещнем да ти дам десетина вагончета от тези,имам и закрити и фургони. Може и да не си от София.
Жоро:
Да не забравяме, че една стока струва толкова, колкото някой е готов да заплати за нея, а не колкото ни се иска :buba:
Величко:
--- Цитат на: Жоро link=topic=4595.msg96389#msg96389 date=1410606052 ---Да не забравяме, че една стока струва толкова, колкото някой е готов да заплати за нея, а не колкото ни се иска :buba:
--- Край на цитат ---
Както и че цената се определя от продавача, а не от купувача. В този ред на мисли, Жоре, ти като пълен професионалист, който се занимава с търговия на професионално ниво, каква цена би му определил?
Жоро:
--- Цитат на: Велко link=topic=4595.msg96393#msg96393 date=1410607283 --- Както и че цената се определя от продавача, а не от купувача...
--- Край на цитат ---
Велко така е, но до някъде. В случая говорим за вагон закупен преди повече от 40 години за 3лв. от Млад техник. И със сигурност не от Светльо. Той може да го обяви за 50лв...примерно. Подобни безумни цени имаше доскоро и в нашия оказион. Някой си мислеше, че тук са бълъците, с чийто пари ще вдигне трети етаж на къщата ;)
За 50лв едва ли биха се изпопребили да го взимат. По-вероятно е това да се случи ако цената е 5лв.
Лично аз бих дал 10лв, но аз имам много от него и с един повече или по-малко ще го преживея. Друг който го няма, мечтае за него от нам колко си време, има сърбеж в пръстите....и т.н. може да даде и повече. Знае ли човек :buba:
svetljjjo:
за млад техник не си прав ;D
аз знам какви бяха цените в млад техник едно комплектче стартов сет струваше 80 лева на онея пари това беше средна работна заплата.
И разбира се така си и остана само ходих да го гледам във витрината :lol:
Една релса струваше 80 ст вагончета имаше по 7 лв изобщо не може да се сравняват цените през социализма с цените сега.
И разбира се че не са купени от млад техник това е ясно ;D
аз купувам мойте неща от ebay.de там цените са разумни за разлика от българия което е и нормално дадена стока да е най евтина там където се е произвеждала че и до днес.
Обаче има една уловка цена 2 евро за вагонче + 5 евро доставка + 5 лв такса за превод на парите + 4лв такса за транспорт от германия до българия + 4лв такса за транспорт от софия до плевен с еконт
няма да слагам = че ако сметна и няма да ми излезе далаверата :haha:
А забравих да кажа че повечето от нещата които аз мога да си позволя щото немците си надават яко за хубавите са отбелязани като Bastle и само благодарение на познанията ми и уменията като дойдат при мен почват пак да се движат :dance1:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия