Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
въпрос за мнение към колекционерите
Величко:
Типично Бг черта е "присмял се хърбел на щърбел". "Замазването" също не е за отхвърляне, както и многото думи, които не казват нищо.
Аз също съм си купувал "надценени" и "осакатени" нещица и то от пишещи "събратя" тук, но също така съм продавал подобни, може би от лакомия, но съм го правил. Затова нека не се правим на "СВетци", каквито не сме..... малко в стил "казвам ти дъще......."
Величко:
--- Цитат на: Жоро link=topic=4595.msg96411#msg96411 date=1410636352 ---Да Велко, една голяма част от старото Пико е от Млад техник, другата е от колекцията на Жоро Дончев. Така се сдобих с неща които някои бяха ценни за мен, други не толкова. А този вагон от 9лв е сглобяван от части, от които Жоро явно имал идея да прави други вагони. :)
Останалите неща, които предлагам са нови и са внос(по цените ще ги познаете ;))
--- Край на цитат ---
Питах те не случайно, просто ми беше интересно да видя един професионалист, как би оценил вагончето, на фона на този от 9лв, който продаваш. Аз примерно, за цените търся чичко ибей, като някаква ориентировка, но не винаги ми се получава, защото все още съм доста бос в хобито.
Der Hetzer:
Ами сам каза че пазаруваш от ebay...
Направи си PayPal за да не плащаш банкови преводи
Намираш няколко продавачи, който са пуснали по 20-30 такива вагончета на търг, който свършва в един и същи ден (най-често в Неделя вечер) - пълно е с такива в ebay... обикновенно свършват на по 1-2 евро.
Намираш си познат в Германия, който да ги получава - с "Хермес пакет" (дето е нещо като нашия Еконт) или с Дойче пост не е толкова скъпа доставката до немски адрес.
Когато се съберат 100 вагончета - твоя човек ти ги праща насам - до 5 килограма доставката до БГ е 17 евро... 100 вагончета да са 20 килограма, да го кажеме грубо 68 евро, може и да е по-малко. До тук си дал 200 евро за 100 вагончета и 68 за доставка до БГ = 268 Евро... + доставката от продавача до немския адрес - кажи ги 300... или 600 лева. Като продадеш получените вагончета по 10 или 15 лева - ще имаш 1000 или 1500 лева, а си дал 600, значи си на далавера с от 400 до 900 лева. Вече имаш идеално разработен бизнес план :hi:
Gervasii:
Не ги продават по 5 лв. защото са мошенници!
svetljjjo:
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=4595.msg96415#msg96415 date=1410637378 ---Ами сам каза че пазаруваш от ebay...
Направи си PayPal за да не плащаш банкови преводи
--- Край на цитат ---
Имам PayPal вече 9 години даже няколко пъти ми даваха по 1 долар наградки понеже съм им от най -старите клиенти :haha:
това е сериозно не се майтапя. Проблема е че парите в PayPal трябва да дойдат от някъде а да си заредиш сметката пак е скъпо през наша банка . Доставките с дойчепощи или хермес или дхл са скъпи няма доставка под 3 евро до адрес в германия. А обикновено 99% от цените на доставките са между 4,50 и 6 евро .
Изобщо и там си е скъпо единствената далавера е да купиш няколко неща от 1 продавач и да ти даде обща доставка .
Но по важното е че не сте ме разбрали аз не искам да ви мамя или да лъжа някой всички неща купени са ми за лична употреба дето се вика да си начеши човек крастата.
Исках просто да знам тея стари неща имат ли колекционерска стойност или нямат такива които са по запазени поне според мен
и да си върна част от вложените пари.
Защото ако ги подкарам както не веднъж споменах аз карам и то карам много и безотговорно при мен се чупят стават аварий
и си мислех че е по добре да отидат при някой който ги цени ако има хора които ги ценят защото за мен са просто играчки с които си играя.
Далеч съм от мисълта да мамя някой още по малко пък да правя бизнес или далавери :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия