Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Колекцията на мите

<< < (16/24) > >>

mitko0888:
Да са ти честити влакчетата и да си ги множиш (и караш)!

Сложи и други неща на кантарчето, че ми е интересно -лс, акме товарните, роко и т.н. вагони, може и някой локомотивче да претеглиш, плс. Или поне напиш ипо колко грама са, ако не ти се качват снимки.

mite:
ROCO 67579 SBB Track Cleaning Wagon

Тегло: 175g

Имах бая налепи по релсите (от типа дето трябва с пластмаса да ги буташ) и реших защо не. Да го пробвам това.

Фрикция прави за поне 12 вагона. ROCO  се спъваше, та сложих jaegerndorfer и дърпа добре, даже с 5 вагона отзад (малко да изчистя и техните колела). TRIX 1022 ще а най добре но не искам да го цапам него.

И сега.. работи. Препоръчвам да се намокри гъбата с любимия ви релсов препарат (goo gone, track magic, пр). Сухо става но не и за яките налепи дето имах. Иначе свали всичко с няколко минавания. Има останал невидим слой но това само ръчно може да се махне и не пречи реално.

Лошото е че гъбата е около 12Е и тази вече изглежда наслоена и не ефективна с едно чистене. Но и това е първото му чистенe така че.. една гъба на 12-15 месеца?  :pardon: все пак е на около 1/3 цената на CMX металната.... (http://www.digitrains.co.uk/UserFiles/Images/CMX%20OO-HO.jpg)

работното ми място е хаос но скоро няма да бъде оправено. заринал съм се с проекти... не обръщайте внимание на разните неща наоколо

Best Ripper:
Имам го същия вагон. Гъбата я мия с препарат за чинии и стара четка за зъби. Сваля доста от мръсотията по нея. В общи линии вагонът с чистачката върши работа, както казваш - с добавка на препарат. Аз му слагам читав препарат за прозорци. Лошото е, че за мерклинската система не върши работа в стрелките - трябва да се направи надлъжен прорез в средата на гъбата, защото иначе високите езици в стрелките я повдигат и тя губи контакт с релсите в тях. Другата беля, която ми се получи с тоз вагон е, че металната тежест в него /желязна пластина на дъното/, много бързо се отлепи и започна да дрънчи из вагона /лепена е с някакво измислено подобие на "живо лепило" - за тиксо/. Та се наложи да отварям вагона и да я лепя наново. Оправи се, остана само прорезът /не важи за двурелсови системи!/.

mite:
на много вагони са ми падали тежестите.  евтино лепило но малко epoxy и готово

mite:
ROCO 46461 OBB

тегло: lol

много труден модел за намиране. трябва ми още едно сега и съм готов. много чуплив вагон с доста части за монтиране на колите.. но само за гледане, не работят добре.

още не съм решим какви коли ще сложа, така че само малко мостра за сега.

тези са част от OBB нощни влакове.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия