Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Колекцията на мите

<< < (18/24) > >>

mite:
ROCO 43820 OBB 1014 14-3

Чисто нов. Купен февруари януари 13 2001 от магазин във виена който е там и до днешен ден. --> http://www.modellbahndiskont.at/

Дойде с квитанцията даже. Много обичам историята с моделите.

Значи реших да събера всичките възможни номера на 1014. С този съм с един повече. Както обикновено, трябва да си слагаш детайлите сам. Фабричната смазка беше изсъхнала но се очаква след 16 години седене.

Цените на тези варират доста, взависимост от рядкоста на номера (110-190E). 008-5 е най често срещания. този с 4 пантографа, RCA и CAT са най търсените.

Сложих му 14г екстра баласта. Ето тези ползвам. Има ги в ebay (къде другаде). идват в олово и желязо ако сте екологично настроени. Ползвам ги доста. 5кг за живот ще ми служат.

Best Ripper:
Тия тежести не са ли за баланс на алуминиевите автомобилни джанти? Ако са и имате приятел гумаджия, може да се снабдите лесно с изхвърлени, но напълно годни.

mite:
И да и не. Лепилото е друго.

най после реших да набутам два N в кутийка за HО. мисля че добре излезе. 

mite:
ROCO 63768 RH 1014 007-7 OBB

Тегло: 485G c 14G добавени от мен (на всичките 1014 им слагам по 14г в кутията за говорителя)

Почти го бях отписал това.. 5 седмици но дойде.  :angry:

Това е от по новите, сини кутии. Има промени по частите от вътре малко. смениха чупливите кардани топки с метални (доста съм сменял от ранните пластмасови на тези), нови винтове по талигите.. смазката на този не беше изсъхнала даже.  Смениха и материала на ечваните части.. тези (като чистачки например) са още по досадни за поставяне и от предишните. И по черни, и по лъскави.

Модела е един от по новите, издаден през 2006 (най новия е от ноември 2010). Жалост все още няма LEDs. Надявам се идващия през 2017 да има  диоди че тия лампи за нищо не стават....

trix 1012 и jc 1822 имат диоди с модулация и са на пълна светлинност на около 7V DC... но все пак са и 2х цената.

Зеления ми jouef bb36000 размаза зъбците на два колесника.. извадих ги и само 2 колесника са моторизирани сега. никой няма части и само мога да чакам hornby да докара някои евентуално. жалко че модела отново дере и предполагам че има още изядени зъби на вътре, но отново, части няма.... кофти. дойде добре, тествах го добре, после след 5 минути пробег седмици по късно се разпадна. но какво да се прави. мога да купя още един thello и да сменя тялото......   :wacko:

br111 от роко го оставих да тегли 7 вагона цяла седмица за да видя какво ще стане. тове е ~160 часа без да спре. вагоните ми се разкърцаха, но лока нищо. отворих го, преглeдах, ала бала. като ново вътре.  :dance1:

поръчал съм един куфар части от роко за 1014, защото в бъдеще те ще са ми главните. и са много лесни за подмяна.  смърта на jouef-a ми припомни колко е неприятно когато части не се предлагат на потребителите.

Локомотивната колекция до момента. Има много празни места.. трябва да взема и още кутийки. Работя по трасето също. Добавих 2м този месец и съм поставил на жената зaдачата да разчисти още място.  както писах по рано, ползвам като unitrack и цените ми орат в покупките на вагони и локc така че леко по леко напредвам и там. омръзна ми да нося вагони напред назад и реших да направя депо. но 16м коловози + стрелки -  направo ми се замая... евентуално ще го завърша.

локомотивите ги държа горе заради ръжда. вагоните обаче няма какво да им стане и седят доло. то е уж климатизирана избата ама не добре и малко студено/влажно.  в началото си мислех всичко да пазя горе ама местенe ще доведе до повече щети отколкото ако седят долу постоянно.

честита 2017 на всички. 2017 се очертава много интересна с доста нови модели които очаквам да бъдат пуснати за продан.

mite:
LSM 48034 RZD (siemens modular)

Тегло: 175G

Буферите не са на пружина и единия е залепен на криво.

Боя и отливка са фантастични. Интериора е добре но от пръв поглед леглата са много трудни да се свалят в спално положение. Няма екстра части освен малко маркучи (за статичен модел само)

Идва с пластини за ел захранване, отделно монтирани ако искаш.  трудно се вижда но има прозрачни стъкла за стопови диоди

RZD са ми едни от любимите бои

айде, честита 2017.. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия