Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Grivata в ТТ
grivata:
Смятам да се пробвам с направата на малко макетче в стаята си.
Поради ограниченото място в апартамента, реших макета да е "дълъг", плътно до стената, между двете ми високи тонколони. За основа ще използвам стиропор, взел съм 2 квадратни метра, дебелина 5см, от по-плътния модел.
Дължината ще е около 2.50 - 2.60м, а за ширината все още не съм решил, ще е между 0.60м и 0.80м тъй-като по-широк ще пречи(не на мен, на жената :D ). Макетът ще е точно до спалнята ми, на една една ръка разстояние.
Все още не мога да реша какво ще представлява, на начален етап имам 4 сгради, 1 гара, 1 мост, 12 ръчни стрелки, релси и трева. Ясно ми е, че ще ми отнеме много месеци за да се получи нещо, но не бързам за никъде, всеки месец ще взимам по нещо за него ...
Ще се радвам много на мнения, критики и съвети от ваша страна! :)
София 70:
Здравей!
Браво за начинанието!
Един съвет - отърви се от П-профилните релси . Аз слагах такива , след което подменях близо 20 метра релсов път. Не си заслужава да ги слагаш , освен след време не решиш да разваляш макета .
П-Профилните релси имат лошо токоснемане . Има искрене на колелата и бързо се зацапват - получава се нагар , и локомотивите прекъсват.
Релсите ти са в добро състояние - продай ги в ибей , например. Вземи Т - профил и действай :)
toniemi:
За да не ти заема голямо място в стаята,помисли,не може ли да го пуснеш покрай стените да върви като трасе,широко около 20 -30 см!Само в двата края да има обръщателни кръгове,така ще спестиш доста място!
gregary:
Мое мнение - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смени релсите с Т-профил!
В един макет,те са може би най-важните!
grivata:
Значи макетчето ще е с размери 2.50м х 0.75м.
Относно релсите - на тоя етап няма да ги сменям с Т-профил поради липса на финанси, а П-профил втора ръка излиза доста евтино ...
Да попитам - стиропора трябва ли да го "запечатам" с нещо отгоре, отстрани за да не се рони евентуално, взел съм от по-плътния вид ...
P.S. Нещо тоя стиропор защо не мога да го залепя с Ц200???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия