Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Железопътен кран в TT
ARTU:
От известно време ми се иска да добавя в колекцията си железопътен кран, но на "първо четене" из Мрежата не попаднах на такъв. В една от темите на този форум попаднах на нещо подобно и помолих колегата за детайлни снимки, но за съжаление не се отзова. По тази причина и след дълго ровене из снимков материал, реших да направя стъпка 1 - скрачбилдване на необходимия кран. Би следвало да има към него вагон-платформа, на който да ляга стрелата, както и товарен вагон за принадлежности. За тях още не съм мислил. За основа на самия кран ще ми послужи една нещастна двуосна цистерна. Принципно съм си направил проект и за фотоецвани стени, но за момента реших да се пробвам в битката с полистиролни плоскости с различна дебелина. Ето какво се получи:
За изработването ползвах полистирол с дебелина 0,5 мм и разпенен полистирол 1 мм, както и останали фотоецвани детайли из необятния ми склад. Моделът няма реален първообраз - по-скоро е нещо събирателно. Ще има плъзгаща странична врата, която мисля да оставя отворена, а самата композиция ще си ръждясва спокойно на краен коловоз. При нужда ще може да се движи, теглена от подходящ локомотив.
mitko0888:
--- Цитат на: ARTU link=topic=4696.msg98878#msg98878 date=1425235904 ---... За основа на самия кран ще ми послужи една нещастна двуосна цистерна...
--- Край на цитат ---
Като правило рядко се срещат двуосни кранове.
С интерес ще следя развитието.
ARTU:
Не съм чул за такова правило :) Не съм си поставил за цел да правя конкретна машина, но из нета има достатъчно двуосни кранове, в желания от мен период.
TheJackal:
Ето и фирмите в ТТ1:120 които произвеждат кранове:
01. руска фирма!
http://12mm.ru/viewcard.php?id=62!61!73!65!2f!62!72!61!6e!64!2f!70!65!72!65!73!76!65!74!2f
http://12mm.ru/viewcard.php?id=62!61!73!65!2f!76!61!67!73!70!65!63!2f!76!61!67!73!70!65!63!2d!6b!72!61!6e!70!7a!68!34!35!2f
02. PSK 1751 - Kranwagen Weimar, Ep.IV - V
:hi:
ARTU:
Благодаря за линковете, но явно съм се изразил погрешно - имах предвид, че не попаднах на машина, която да ми хване окото. Руската ПЖ ми хареса, но пише, че моделът е спрян от производство 2005-та. Това ми говори, че ако намеря в продажба, цената ще е "колекционерска".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия