Аз съм с доста хобита, в най-различни насоки, и заради тях често не остават пари за влакове (друг път пък влаковете изяждат бюджета за други хобита де). Основните са еърсофт, ЛАРП, настолни ролеви игри, компютри (модинг, оувърклок, игри, кодене...); правя и опити да свиря на барабани, мъча се да се уча и на китара и бас...
Доколкото повечето са ясни, ще поясня за еърсофта и ЛАРП-а, за да стане ясно за какво иде реч.
Еърсофтът е военно-тактическа симулативна игра, подобна донякъде на пейнтбол, но и много различаваща се от него. Основните разлики са причинени от "оръжията", които се използват - в еърсофта са точни копия на истински оръжия, изстрелващи 6мм пластмасови топчета, с ефективна далекобойност приблизително 60-100 метра (според конкретното оръжие). Стремим се към максимален реализъм, съответно и екипировката ни е максимално близка до автентичната (нерядко си е и автентична

). Ето и една снимка от скорошна двудневна игра край Нови Хан:

Тук съм в ролята на щатски пехотинец (медик) в долината Коренгал в Афганистан.
ЛАРП идва от английски език Live Action Role Playing, или в превод Ролева игра на живо. Тук всеки играч играе ролята на измислен от него самия персонаж, според зададения т организаторите сетинг и евентуално сценарий. Разбира се грижа на играча е да се екипира като съответния персонаж, като възможностите са безгранични - играли сме исторически, фентъзи, съвременни, пост-апокалиптични сценарии...
Ето и снимка от есента, от фентъзи игра, в която играх ролята на гадния сержант на едно подразделение, събрани от кол и въже мухльовци: