Автор Тема: Какви други хобита имате ? :)  (Прочетена 133563 пъти)

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1933
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
Re:Какви други хобита имате ? :)
« Отговор #210 -: 08 Юни 2012, 10:28:34 »
Емо, ако не те беше пердашил баща ти по стъпалата,от което ти хвана мазоли, нанайци щеше да минеш по огину... ;D
Евала, пич  :good: :hi:

mill

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #211 -: 08 Юни 2012, 10:29:59 »
 :blink:От самото начало усещах,че си скрит талант

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #212 -: 08 Юни 2012, 10:32:22 »
Винаги съм се чудил как успяват да контролират съзнанието си и да не им е жега под краката ... аз като стъпя на пясъка на дюните например, и вече съм бегом към морето на мокрия пясък ...

Dare_Devil

• Гост
« Отговор #213 -: 08 Юни 2012, 10:35:04 »
Цитат на: misho_tabakoff link=topic=47.msg79067#msg79067 date=1339140742
Винаги съм се чудил как успяват да контролират съзнанието си и да не им е жега под краката ... аз като стъпя на пясъка на дюните например, и вече съм бегом към морето на мокрия пясък ...

И аз така. Наистина поздравления  :hi:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #214 -: 14 Октомври 2012, 18:15:24 »
Да съживя тази тема, като споделя с какво различно от хобито ни се занимавам вече повече от година:

За първи път правя корабен модел и да си призная, в началото ми бе много стресиращо, но после като тръгна... запалих се здраво и купувам частите, работя сериозно и твърдо съм решил да го завърша.
Дано!  :spiteful:
« Последна редакция: 14 Октомври 2012, 22:28:06 от Vlado »

Rizar

• Гост
« Отговор #215 -: 14 Октомври 2012, 19:32:52 »
Супер и ти ли събираш галеона, аз се отказах а май не трябваше.... как си го направил... страхотнооооооо.  :hi:

София 70

• Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 621
  • Рейтинг: 165
  • София ,ТТ DR & DB ІV ер.
« Отговор #216 -: 15 Октомври 2012, 12:24:48 »

Това е другото ми хоби :)

gzo

• Гост
« Отговор #217 -: 23 Октомври 2012, 13:05:36 »
На 21-ви окт, докато някои колеги караха влакове на националната среща на моделистите, други "освобождаваха" Родопите от османлийското иго. Снимките са от честваниятана на вр.Средногорец за 100 г. от освобождението на Родопите.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #218 -: 23 Октомври 2012, 13:08:30 »
E-e-e-e, "Свобода или смърт!", "На революция!"  :clapping: :clapping: :clapping: Страхотен си!  :victory:

tazcho

• Гост
« Отговор #219 -: 23 Октомври 2012, 20:17:37 »
е те тая тема не я бях виждал , галеона и аз го събирам ама това не е хоби а по скоро "залитане"
другото ми основно хоби е RC самолетите и най вече колите , както онроуд така и офроуд моделите - електро,бензинови и такива с нитрометанол  ;)

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #220 -: 23 Октомври 2012, 22:43:10 »
Цитат на: gzo link=topic=47.msg82999#msg82999 date=1350986736
На 21-ви окт, докато някои колеги караха влакове на националната среща на моделистите, други "освобождаваха" Родопите от османлийското иго. Снимките са от честваниятана на вр.Средногорец за 100 г. от освобождението на Родопите.

(Image removed from quote.)

това е супер, бях попаднал на един немски сайт, типовете си пресъздават сцени от 1 световна война. имат клубове и тем подобни. много патриотично изживяване. имам много големи приятели в родопите и много харесвам района.

gzo

• Гост
« Отговор #221 -: 23 Октомври 2012, 23:05:09 »
Е, и унас има реконструкторско движение, развиващо се от година на година. Всички сте чували за въстановките и пукотевиците на Шипка през последните години. Айде да не е всеки месец, но поне през месец колегите от Традиция и сродните клубове имат изяви отразавани от медиите.
Реконструкторското движение е най-добрия начин за изучаване на военната ни история и опазване на памета на дедите ни загинали за да я има днешната ни държавица. Това е и най-добрия начин за увличане на младежта за занимавка с нещо смислено и стойностно, вместо с простотиите на съвременното тинейджърство. Аспекта на възпитание в патриотизъм и българолюбщина дори няма да го засегна, то е ясно за какво иде реч.
Военните реконструкции са нещо много повече от обличане на реквизит и игра на войници. Изградените специални умения, навици и организация, събран инвентар и снаражение, превъщат автоматично членската маса на клубовете в национална гвардия, заместваща липсата на армия и наборна служба. Докато в армията разни демотивирани люде се моткат за пари, то реконструкторите дават пари за да служат по своему на България.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #222 -: 24 Октомври 2012, 09:07:12 »
Цитат на: gzo link=topic=47.msg83022#msg83022 date=1351022709
Е, и унас има реконструкторско движение, развиващо се от година на година. Всички сте чували за въстановките и пукотевиците на Шипка през последните години. Айде да не е всеки месец, но поне през месец колегите от Традиция и сродните клубове имат изяви отразавани от медиите.
Реконструкторското движение е най-добрия начин за изучаване на военната ни история
 и опазване на памета на дедите ни загинали за да я има днешната ни държавица.
Това е и най-добрия начин за увличане на младежта за занимавка с нещо смислено и стойностно,
 вместо с простотиите на съвременното тинейджърство. Аспекта на възпитание в патриотизъм и българолюбщина
 дори няма да го засегна, то е ясно за какво иде реч.
Военните реконструкции са нещо много повече от обличане на реквизит и игра на войници.
Изградените специални умения, навици и организация, събран инвентар и снаражение,

превъщат автоматично членската маса на клубовете в национална гвардия,
заместваща липсата на армия и наборна служба.

Докато в армията разни демотивирани люде се моткат за пари,
то реконструкторите дават пари за да служат по своему на България.
[/u][/b]

:hi: :clapping: :hi: :clapping: :hi: :clapping: :hi:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #223 -: 24 Октомври 2012, 14:49:48 »
http://www.altearmee.de/index2.htm
Има интересни снимки

widowmaker

• Гост
« Отговор #224 -: 24 Октомври 2012, 21:42:41 »
Цитат на: Vlado link=topic=47.msg82690#msg82690 date=1350227724
Да съживя тази тема, като споделя с какво различно от хобито ни се занимавам вече повече от година:

За първи път правя корабен модел и да си призная, в началото ми бе много стресиращо, но после като тръгна... запалих се здраво и купувам частите, работя сериозно и твърдо съм решил да го завърша.
Дано!  :spiteful:

Владо, перото на руля трябва да е по близо до кила, т.е. не трябва да има толкова голям просвет между двете.
Както е видно на средната снимка, в перото има изрези за пантите (тия, от страна на кила).
Това им е идеята на тия изрези.

Аз също събирам чарковете, но така и не съм го почнал кораба (а ми се иска, че да си припомня едни отминали години).