Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Транспортът в бъдеще

(1/6) > >>

Adrian:
minority report

В първа серия на сериалът 'Минорити рипорт' клъцнах това да го видите , хаймани с хайманите , и нека Пацо се изкаже пръф , че е много напрегнат за куплите !!

AgileSamurai:
За съжаление, може да се изкажа аз пръв, тези дни гледах някакво предаване по National Geographic, свързано с бъдещия жп транспорт, и там имаше някаква подобна идея за влакове, които превозват малко на брой пътници и всеки стигал там където пожелае и маршрута му се подреждал динамично, както е показано в отрязъка от филмчето  :hi: :drinks:

Mixy:
Ето нещо интересно: Хибрид между влак и автобус.

Дали има бъдеще?

mitko0888:
На такова чудо се возих (даже редовно ползвах) преди 20 години в Есен. Не бих казал че е транспорт на бъдещето, въпреки че тогава много му се чудих. Спестяваше задръстванията сутрин и вечер, защото трасето беше обособено и независимо в средата на градската магистрала. На всичкото отгоре можеше да се движи и с жици (като истински тролейбус), както и подземно по линиите на трамвая (метрото). Има доста клипчета по въпроса, напр. това. Личното ми мнение от няколко месечно ползване на такъв бус - 100% положително. Но до колкото знам там този проект е изоставен. В уикито има и списък с още десетина такива системи.

Много по-впечатлен (по онова време) бях от това нещо: https://en.wikipedia.org/wiki/H-Bahn , ама и то май не видя бъдеще

Ivo Nedkov:
Клипа беше доста интересен.
Досега не бях виждал подобна организация на движението...   :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия