Ти точно Уикипедията ли смяташ за надежден източник....А това с пробутването точно в момента го изпитвам на гърба си, и не само аз. Да не говорим, че съм писал дипломна работа на тая тема преди 15 години, пледложил съм прости, ефективни и работещи решения, на защитата комисията се хвана за главите. И толкова литература, теория и практика ми е минала през главата на тема градски транспорт, колкото целият форум, взет заедно, не е и сънувал. Оня камион с книги съм го чел почти всичкия, ти ще ме пращаш в Уикито, дето абсолютно всеки пише и брише..... И ако мислиш, че на фирмите им пука за ефективни решения и за екология - пука им само за едно нещо, сещате се какво е. Отделно точно в кабината на влак на мастита компания има турена най-обикновена китайска печка за 10 лева, понеже някой е мислил с гъза си, а машинистът няма да мръзне я. Така че не на мене тия. И въобще във форума от години се ръсят простотии, което накара доста хора да го напуснат. Някои трябва да вземат пример точно форума за градски транспорт - там за подобни работи се изхвърча в банановата република още докато си се усетил. Защото се плещят или лични нападки, или суперскъпи месингови боклуци. Ами нека собствениците на въпросните боклуци дойдат в Канада, 100% ще им се успокои и нормализира живота, ще забравят за стреса след известно време, но също ще забравят и за тези боклуци. Ако аз бях администратор на форума, малеее как щях да свия сармите....
И голям пример - Германия, нема що. Вземи произволен списък с най-добрите места за живот в света. Нито Германия влиза в него, нито Япония, нито САЩ ако кете....
Само че не сте администратор, колега, а този ви тон е недопустим за форум като нашия. Затова и ще ви помоля да не го употребявате за в бъдеще, за да не се наложи модерация.
Уважавай другите, за да те уважават и те!
Dispatcher