Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Първи "зелени" релси в София
Mixy:
Първи "зелени" релси в София
Не са за влаци, а за трамваи, на обновения пл. Руски паметник.
Виждал съм подобни изпълнения и на други места в Европа и наистина изглежда много добре. Интересото е как се поддържа и колко време ще издържи.
pach:
Дано да издържи и се закрепи тревата - в събота след 16 часа там беше все още строителна площадка.
Как за 24 часа поникна трева ...не ми е ясно. То и почва нямаше, така че може би е докарана на чимове като
по стадионите. Но такава трева освен че е по-скъпа да се "посади" е и доста трудоемка и апризна докато се прихване.
Довечера ще видя какво е положението (особено след проливния дъжд сутринта точно в този район).
:)
ПП. Да явно в неделя след
обед са редени чимовете. Добре че поне усвояваме европари....
Best Ripper:
Докато се прихване и е заминала... За нула време прекрасните трамваи ще я "наторят" с масло... Както и ще стане любим нужник на местните помияри /за радост на "зелените" такива.../. Иначе идеята да бъде шумопоглъщател е отлична, както и външния вид, но си знаем подвижния състав и най-вече поддръжката му... :dirol:
rumensoft:
--- Цитат на: pach link=topic=4743.msg100548#msg100548 date=1439811433 --- Но такава трева освен че е по-скъпа да се "посади" е и доста трудоемка и апризна докато се прихване.
--- Край на цитат ---
Аа, лесно се хваща, стига да се полива. Слагал съм такива на бригада като бях, след няколко седмици като вдигна килимчето и има вече коренчета пуснати към почвата :)
Дори бяхме сложили една почти жълта трева и пак се хвана :)
Супер проект ще е това, дано се запази така свежа и се грижат! bg&flag
pach:
Не знам дали лесно се хваща тревата на чимове, особено като
- е наредена в неделя през деня,
- газена от автомобили в неделя през нощта ...всъщност понеделник в малките часове ([*цензурирано*]и на колела виждали ли сте :angry:)
- удавена от проливен дъжд в понеделник през деня
- та ето какво е сътоянието е на четвъртия ден призори (демек в четвъртък - вчера)
Ще стискам палци да оцелее въпреки [*цензурирано*]ите (край нямат),
и за откриването (ако я поливат) да се е прихванала или да са сменени някои от чимовете.
Иначе първите десет часа изглеждаше много добре, та А дано, да стане така и за в бъдеще.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия