Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Слагане на декодер на BR01 HO Piko- аналогов, как ?

(1/4) > >>

kossis:
Понеже не открих тема за цифровизация на НО -Пико- ВР 01-5 или 41 - аналогови от старите, та да питам тук как става точно хватката ?
Ако има такава тема, нека Админа да ме премести там.

Аз има и двата аналогови.
 Та сега от Липето ще си купя и цифров сет-гордо поръчан след борба с Нета и Немският продавач, с когото разговарях на Английски да ми оправи поръчката и блокираните пари във виртуалното пространство. :yes:.

Ако може да ми обясните дали в парният локомотив е най добре да сложа декодера, понеже в тренда няма место. Отварях го да го чиста и видях че тежестта е голяма и ще пречи.

С поялника съм на ти. Филтър кондензатора и бобините (RC групата) остават ли ?

Абе да разясните как става номера. Буксата се реже предполагам и кои пинове се ползват и тнт. А за фаровете кои са изводите на 8 пинов декодер ?

Предполагам на цифрова линия-16 волта променливо не можеш да слагаш аналогов влак с правотоков мотор на 12 право ?

А обратното - на 12 право може ли да върви цифров влак с декодер ?

Това са ми за сега въпросите. Като дойде Сета от Фашистко ще снимам и ще сложа и снимки и на старите ми машини и тнт. :drinks:

Adrian:
Kos , прегледай схемата , която съм дал тук

kossis:
Ок ! :drinks:

Best Ripper:
Старите правотокови модели са лесни за цифровизация - може с декодер без куплунг, може и с декодер  с куплунг. Варианти бол - всякакви декодери, поддържащи DCC стандарта или комбинирани по ММ/DCC.
RC филтърът остава, не пречи на декодера, дори му помага.
Ако купиш декодер с заводски амбалаж, въпреси задължително има книжка/упътване/мануал кое за какво е, какви са му изводите /включително и по цветове на жиците/, какви са му възможностите. Ако не уцелиш на език, в сайта на всеки нормален производител има упътване на друг, широко разпространен език. Ако няма - просто не се занимавай с този декодер, за да не се хапеш после по меките задни части...
Като сложиш DCC декодер /правотоков/, караш на 12 волта прав ток - 16 волта крив ток е за стрелки, светофари и др., единствено в системата на Мерклин тоз крив ток се ползва и за локомотиви /дори и за съвременни с правототокови мотори/.

vankata86:
Ето колега възможно най-опростеното изпълнение предполагам,че ще се справиш без затруднения!Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия