Здравейте и благодаря за всички отговори.
pach, не бях се замисляла за различните системи, защото право да си кажа, в тези подробности изобщо ама хич ме няма. Но все си мислех, че релсите, са взаимо заменяеми, важен е размера т.е. НО ?
Знам, че в Устово живее един от вас- писах му и се надявам да ми се обади.
Третия вариант е, ако реализирам една друга своя мечта за комуна за млади болни хора, влакчето да отиде там. Но си мислех, че този макет, може да даде възможности на много хора от района да творят и да се възползват от съществуващото от нашия модел, без да дават излишни средства, при това ние имаме и много литература, както и още кашони с материали за довършване на макета. А и не на последно място си мисля, че и съпругът ми би се радвал, да види как неговия модел оживява отново... Аз не бях му казала за идеята ми, споделих му преди малко и той каза, че това е много добра идея и той няма нищо против.
Мерклиниста предполагам е Best Ripper
?
А от идеята ще излезне нещо, ако се работи по въпроса , не смятам да се отказвам от добрите неща в живота, дори да се оказват по-трудния вариант. Детската градина не е вариант от никъде...кметството... - ние си нямаме кмет , защото населението е много малко в селото, деца пък- хич.
Сега попитах съпруга си, за системата Мерклин дали не е взаимозаменяема... Получих първи урок по влакомоделизъм- Мерклин е '' грозното патенце'' при влакчетата, единствено той използва променлив ток за захранване...
. Тъй де, от грозното патенце станало красив лебед...
.
Благодаря ви дори само за това, че ви има и мога да изкажа на глас мислите си!