ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself
Oтново привет!
mgirginov:
Здравейте,
Добавяне на макета Ви към експозицията на Природно-научния музей в Смолян би донесло радост не само на децата от Смолян, а и на всички, които го посещават. Желая Щастлива Нова Година.
ida_ili:
Здравейте и благодаря за всички отговори.
pach, не бях се замисляла за различните системи, защото право да си кажа, в тези подробности изобщо ама хич ме няма. Но все си мислех, че релсите, са взаимо заменяеми, важен е размера т.е. НО ?
Знам, че в Устово живее един от вас- писах му и се надявам да ми се обади.
Третия вариант е, ако реализирам една друга своя мечта за комуна за млади болни хора, влакчето да отиде там. Но си мислех, че този макет, може да даде възможности на много хора от района да творят и да се възползват от съществуващото от нашия модел, без да дават излишни средства, при това ние имаме и много литература, както и още кашони с материали за довършване на макета. А и не на последно място си мисля, че и съпругът ми би се радвал, да види как неговия модел оживява отново... Аз не бях му казала за идеята ми, споделих му преди малко и той каза, че това е много добра идея и той няма нищо против.
Мерклиниста предполагам е Best Ripper :)?
А от идеята ще излезне нещо, ако се работи по въпроса , не смятам да се отказвам от добрите неща в живота, дори да се оказват по-трудния вариант. Детската градина не е вариант от никъде...кметството... - ние си нямаме кмет , защото населението е много малко в селото, деца пък- хич.
Сега попитах съпруга си, за системата Мерклин дали не е взаимозаменяема... Получих първи урок по влакомоделизъм- Мерклин е '' грозното патенце'' при влакчетата, единствено той използва променлив ток за захранване... :(. Тъй де, от грозното патенце станало красив лебед... :yes:.
Благодаря ви дори само за това, че ви има и мога да изкажа на глас мислите си! :drinks:
pach:
Да съвсем правилно сте се ориентирала за хората тук.
А под "кметството" имах предвид Смолян, като незнам защо реших, че вашият край е част или квартал на града.
Марио дава също добра идея за музея. Вижте дали в Смолян няма читалище - също децата ще го посещават повече.
Иначе да - релсите са съвместими, но само по размер на междурелсие - 16,5 мм (Н0).
За жалост обаче дори принципа на захранването им е различен (освен прав или променлив ток).
Специалистите по вашата система може би ще кажат има ли релси (но вашите са купени струва ми се вече)
които с превключване да могат да се позват и за постоянен (прав) ток?
Доколкото знам от тук (BOROCO) в Щатите карат и по двете системи на едни и същи релси (в неговият клуб от Калифорния).
Може би този съфорумник също ще може да ви упъти по въпроса, точно какви са релсите!
Величко:
Не е само един в България мерклинист! Има един в Шумен, Станимир се казва. Мисля, че и Краси е в тази вяра, но не съм сигурен. Но със сигурност има и още, за който не знаем!Иначе в Смолян също има още един колекционер, за който знам, мисля че фамилията му е Бакалов?!
Best Ripper:
Не съм само аз в Мерклин Н0 (AC). И други има. Мерклин си остават на променлив ток само по старата аналогова система. Като гледам отново снимките, имате CS1 60212 - значи сте вече на цифрово за локомотивите. Там на практика няма разлика между цифрово на прав ток и цифрово на променлив ток. Само стрелките ги управлявате аналогово /с променлив ток/ - с тия клавиатурки с бутончета. Но цифрово управление на локомотиви и аналогово управление на стрелки, светофари, семафори и т.н. е напълно нормално и съвместимо. :hi:
Иначе си карайте на мерклинската система и не си губете времето за някакви измислени междусистемни мешавици. Производители на локомотиви и модели по нея бол - не е само Мерклин! Принципно може да се преработят и мерклинските релси за прав ток, но е толкова сложно и безсмислено, че не си заслужава. И не слушайте тия "рИалисти", които ще почнат да ви обясняват врели ни кипели... :hi: Едно от големите предимства на Мерклин е, че можете да си редите както ви харесат релсите без никакъв проблем - не се засичат двата полюса на тока, докато на правотоковите въртите само в концентрични кръгчета. :drinks:
Весели празници! И ако имате въпроси за Мерклин, питайте... Не че съм научил вече всичко, но напредвам сам /щот то няма откъде у нас да се научи/...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия