А сега мисля пък да благодаря на виновниците, които изнесоха срещата на плещите си.
На първо място е Павката, който направи цялото разписание, разкости софтуера за разписания и дори тези, които са го създали бяха помолени за нововъведения, които очакваме. Ряза, кълца и създаде изрядната документация за модулна среща. Що електроника му мина през ръцете, що тинол разтопи... а пък колко вагонни и локо карти направиха с Благо...
Естествено Васята... няма проект без него - било с работа било със съвет, но за тази среща имахме нова гърловина на Н0 трасето, преправена гара Свобода в ТТ с ново релсово развитие, както и безценни съвети за направата на чисто новия пулт на Свобода.
Иво - естетиката винаги при него е на първо място и резултата е 15 озеленени ТТ модула, които иначе щяха да седят като кръпки на трасето. Плаката на срещата и дизайните на тениските... а и не малка част от комуникацията отнесе по организацията с БУЛМАРКЕТ, а и част от медийното отразяване на срещата.
Шатов - този неуморен моделист, сглобил гърловината за Белград, сума крака за модули, осигуряващ ни ресурсно с всякакви необходими материали, завърши един ключов за трасето модул изпратен от един друг островитянин- моделист, направи кутиите за мишки и разписания за да ни е удобно на всички, абе големия човек, с голямото сърце и душа.
Като казах островитянин - та макар и на 2000 км от тук що модул се проектира, изряза и направи , защото ни уйдисва на акълите - Митаче другия път да си с нас на срещата за да видиш, че когато ти правиш първа крачка за модул, това ни дава възможност да прохождаме след теб и накрая има една красота. А между другото за всички, благодарение на Митака изчистихме стандарта за еднопътно трасе в Н0 и вече имаме налични първи, чела в България и Сърбия....
Тонката - Z..Z..Z, не е Zoro,а човека Мащаб. Раздаде се от влачене, и създаде единствения модел на Булмаркет машината за тази среща в Z. Въртя поялника за да направим кабелите на ТТ модулите с бананщекери.
Руми - за този прекрасен модул "Starwars", защото идеите винаги имат значение, особено когато са реализирани, нестандартни и красиви.
Марио - ей човече, как се оправяш да настаниш 100 човека и да им осигуриш ресторант и развлечение. Аз не бих могъл и се радвам, че те имаме до нас.
Владо1 и Виктор за предоставените композиции и помощта при подготовката на срещата с всякакви джвъчкави , малки дейности, които като пчелички си правят, без които обаче няма как да продължим.
Чичо Доро... винаги има един човек, който прави неща, които не се забелязват на повърхността, защото не са свързани с потене, рязане и коване, а с една тиха дипломация, но пък ни водят към резултати

Малкия Ники.... това дете отнесе два дена на Гавраилово, не мръдна и обслужваше локален и транзитен трафик. Мисля, че може да е пример на доста от нас, какво значи да си моделист и да караш по ФРЕМО. Освен, че се оправя с разписанията, маневрите, управлението, размяната на товари и владее цялата комуникация със съседните гари е отговорен да седи на поста си, защото нямаме достаътчно хора , които да обслужват трасето.
Сърбите... оказаха се скрити лимонки. Февруари сглобихме дървенията на модулите в Белград и през май ни изпадаха ченетата от перфектен ландшафт.
Румънците изнесаха Н0 трасето, а по ТТ модулите твориха през цялата среща. Дори флаговете на страните участнички се появиха на модула с велосипедния тур. Разтоварването на камион с такава армада от моделисти отне 15 минути.
Захари от Русе - помага момчето и ще трябват поне още няколко срещи за да научи тънките моменти, а с него имаме уговорка да започва с чуждите езици, защото България с това хоби е тясна.
Борето Чакъров - осигурил още един мащаб за срещата, въпреки натоварения си график, винаги гледащ оптимистично и подкрепящ ни в начинанията.
Екипите на Булмаркет и на Канев Център, на които скъсах нервите с хилядите ми въпроси, щения, задачи и хрумки с едничката цел срещата да се получи. Понякога трябва да ми издържат на темпото, колкото и спокоен град да е Русе.
Федерацията по Борба, която ни даде флаговете на държавите участнички и отреагира в 59-тата минута, та да не се изложим пред чужденците и медиите.
... и те така. "Всичко с хора става", казваше баба ми и е много права. Дупе да ви е яко за следващата среща