Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
книгата ЖП Моделизъм на Юри Ботев
spas_tf:
Един линк от архива на стария вариант на форума , който мисля ще е полезен за всички! :hi:
ftp://82.103.112.145/KNIGI/juri_botev.pdf
МАШИНИСТ:
ГРЕШКИ в раздел " МОДЕЛИРАНЕ НА ПОДВИЖЕН ЖП СЪСТАВ . т . 2 МОДЕЛИРАНЕ НА ВАГОНИ.Грешни чертежи и размери за четириосни товарни вагони и пътнически 2 клас.Грешки в кош и талиги.С по 2-3-4 мм. колкото да не стане.
Да , старо издание , но не проверено за технически несъответствия.
Начинаещи моделисти с желание за развитие удрят на камък.
Best Ripper:
Изданието е тотално остаряло и изостанало от съвременните модели, релсов материал, технологии и каквото искаш... Цени се само от неориентирани, прославящи умрялото, теоретици и фанатици... :drinks:
МАШИНИСТ:
Съгласен съм,но все пак начинаещи моделисти могат да пробват или пречертаят и оразмерят нещо.Ей тъй за учение и опит.Нали от там се почва.Вероятно всичко е грешно,но не съм задълбавал.А упоменатите модели на вагони и тогава и сега са едни и същи,нали? 10 купейния вагон 2 клас все е същия , както и товарните.Не логично е да са грешни размерите,което ме навежда на мисълта за моделите на самолети и танкове от онова време,които също бяха грешни с цел някой " враг на социализма " аджеба да не гепи и разсекрети военна техника.И " противника " разбере колко секретни оръжия и вагони имаме. :haha: :haha: :haha:
Изданието е ценно , че има малък тираж и клони вече към антикварна литература.Иначе за подрастващи младежи прохождащи и набиращи опит би било интересно за обща култура.И някой и друг начин за събиране на малък опит :drinks:
Best Ripper:
Съвременната младеж е отрекла вече хартията като носител и масово "тренира" на компютри, таблети и прочие. Има отлични програми за проектиране на трасе и макет, включително и българска... Младежта я мързи учебник да отвори, ти искаш специализирана книжка да чете... :sarcastic:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия