ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Казусът с Urko

(1/10) > >>

Mixy:
Във връзка с наложеното ограничение на потребителя Urko имам нужда от помощта на форума – от вашата помощ.

Реалният участник, който подозирам в нарушаване на правилата е единственият, който твърди, че познава Urko, но категорично отказва да ми съдейства, като не желае дори да ми каже какво е истинското име на Urko, камо ли да спомогне за осъществяването на контакт по между ни. За мен това е напълно достатъчно потвърждение на подозренията ми, но все пак искам да се постарая да съм максимално обективен и безпристрастен, тъй като подобно провинение предполага и много тежко наказание.

Затова моля всички, които лично познават Urko, виждали са го на живо или имат някаква надеждна и достоверна информация за него от първа ръка, да се свържат с мен чрез лично съобщение и да ми помогнат да установя контакт с него, за да го видя с очите си и да потвърдя неговата самоличност на реален човек.
 
Ако и с вашата помощ не успея да потвърдя истинската самоличност на Urko през следващите няколко дни, профилът му във форума ще бъде заличен, а участникът, създал фалшивата регистрация ще бъде сурово наказан с оглед на всичко, написано и публикувано до момента от името на Urko и причинените от това последствия през годините. В резултат на всичко това вероятно ще се въведат и промени в правилата, с цел верифициране на новорегистрираните членове и прекратяване на бъдещи злоупотреби с кухи регистрации.

Моля пишете ми само по същество – предположения, догадки, въпроси, коментари и др. под., които не носят реална полза за разрешаването на казуса няма да бъдат разглеждани и няма да отговарям на подобни съобщения. Пишете ми само ако наистина сте виждали Urko и информацията с която разполагате (име, адрес, телефон и др. под.) ви е споделена лично от него. Предварително благодаря на всички за оказаното съдействие.

Mixy,

Администратор на Railwaypassion.com

Mixy:
Нещата лека-полека започват да се изясняват. Казусът върви към приключване.

Въпреки всичките ми опити за контакт и установяване на истинската самоличност на Urko, директно с него, чрез подозирания потребител, изграждащ неговия образ, както и с помощта на останалите форумни членове, аз и до момента нямам никаква информация, която дори да загатне, че това действително е жив човек. Urko цяла седмица не пожела да се представи на живо, въпреки че редовно влизаше във форума от IP адрес в София и въпреки многократните ми съобщения и опити за осъществяване на среща. Дори и по телефона не пожела да ми се обади (пратих му моя GSM номер няколко пъти на ЛС и по мейла). И с това просто потвърди моята теза. А именно:

Urko е измислен персонаж.
Не съществува като реален човек и никога не е съществувал, освен във виртуалното пространство на нашия форум и в съзнанието на представящия се за него потребител Пламен Челебиев – Pach.

Ето и основната част от легендата за Urko, създадена от Pach чрез публикации през двата профила, с лични съобщения и с разговори на живо между Pach и другите участници във форума:

- Те са стари приятели, набори, съседи и опитни хобисти.
- Служили са по едно и също време в казармата, в еднакъв род войски, даже и двамата са вършели едно и също - разнасяли са секретната поща.
- Много са близки и в момента поддържат постоянен контакт по между си.
- Urko e потаен и срамежлив и никой (освен Pach) не го е виждал. Pach съответно се познава с почти всички останали форумни членове, контактен е и е един от най-активните хобисти във и извън форума.
- Urko пише рядко, най-често вечер, през почивните дни или когато трябва да нахока някой във форума. Pach е активен пък предимно през деня, в работно време от своята работа, тъй като (както всички знаят) няма възможност да ползва интернет в дома си.
- Двамата пишат в много близък, почти неподражаем стил, с еднакви правописни и пунктуационни грешки, но това може би си има своето логично обяснение – като комшии и набори сигурно са учили заедно при един и същ учител и той не се е справял особено добре.
- По някаква причина, те никога не са се засичали във форума (никога не са писали по едно и също време), което е малко учудващо, но винаги са на едно и също мнение по всички въпроси.

Някой може би ще каже “това са само съвпадения”, но аз не мисля така. Тези “съвпадения”, заедно с факта, че никой никога не е виждал Urko (освен Pach) и тоталния отказ и на двамата да съдействат са напълно достатъчни за мен. Все пак си мисля, че всеки нормален човек, поставен под някакво съмнение за нарушение или измама, веднага би направил всичко възможно, за да разсее подозренията и да докаже своята невинност и правота. Но не и Urko. Още по-малко Pach.

Естествено, двамата пишат от различни IP адреси, но пък в мрежата на един и същи ISP доставчик (още едно съвпадение). И тук вече става интересно. Явно, в самото начало на зараждането на Urko, някой май не е внимавал достатъчно :)

Фактите говорят сами:

Както е видно от последните два screenshot-а, въпросният IP адрес 188.254.177.184 е ползван за публикации във форума от Urko за период от 26.02.2013 до 08.03.2015 и от него той има над 120 поста. За непосветените ще отбележа, че това е статичен реален IP адрес. По-запознатите вече са наясно какво значи това.

Изводите всеки може да си ги направи сам, а междувременно администрацията на форума ще вземе решение как да процедира с провинилия се потребител Pach/Urko.

Mixy,

Администратор на Railwaypassion.com

Mixy:
Темата е заключена с цел избягване на полемика с негативни и/или обидни коментари от "феновете" на Pach/Urko, но първият все още е пълноправен член на форума и ако желае, може да отговори на обвиненията и да се защити в нова тема или да ми напише лично съобщение в което ясно и категорично да изрази желанието си за отключване на настоящата тема, за да публикува в нея, каквато молба аз веднага ще удовлетворя.

Отделно от това съм готов да публикувам и цялата лична кореспонденция по между ни от последната седмица, с цел максимална прозрачност по случая, но и това може да стане само със съгласието и разрешението на Pach.

Mixy,

Администратор на Railwaypassion.com

pach:
Стефане, вярно не си адвокат, но дори ти (кашонера) можеш да различиш старо от ново. Тоест какво е купувано и какво е продавано!!!

Май стана тя...иди обяснявай, че нямаш сестра.
Микси, за казуса с урко, практически нищо не доказа,
а изложи своето и на въпросния " липсващ" потребител виждане
по въпроса. И тогава ти казах, и сега ще го повторя - ти просто
се направи на ударен и злоупотреби с една друга информация,
която я знаехте изключително тесен кръг хора. Което и тогава и сега все още, въобще не ти направи чест


Като и да е...онзи казус нали го реши "сам", какво още те вълнува по него!? Интересно, че дори оценките от урко си ги изтрил, а тези на липсващия потребител са все още валидни. Дори сбора в таблицата показва тази ....без думи!!!

За мен, както "онзи казус", така и този тук са приключили вече!!!
Изводите си ги направих и тогава и сега!!! Само все още
ме учудва безочието на някои лица и техните заблуди!!!

ПП. Има и едно друго лице, което на ден се чувахме по десет пъти,
ама сега се прави, че не знае какви ги ...насра, също с доверената му този път изключително лична информация. И той да е жив и здрав - оня горе всичко вижда и знае! А дали се спи така спосойно, не знам....
А спя като младенец! Все още...
 :hi:

Mixy:

--- Цитат на: pach link=topic=5002.msg111837#msg111837 date=1527679762 ---Микси, за казуса с урко, практически нищо не доказа,
а изложи своето и на въпросния " липсващ" потребител виждане
по въпроса. И тогава ти казах, и сега ще го повторя - ти просто
се направи на ударен и злоупотреби с една друга информация,
която я знаехте изключително тесен кръг хора. Което и тогава и сега все още, въобще не ти направи чест

Като и да е...онзи казус нали го реши "сам", какво още те вълнува по него!? Интересно, че дори оценките от урко си ги изтрил, а тези на липсващия потребител са все още валидни. Дори сбора в таблицата показва тази ....без думи!!!

За мен, както "онзи казус", така и този тук са приключили вече!!!
Изводите си ги направих и тогава и сега!!! Само все още
ме учудва безочието на някои лица и техните заблуди!!!

--- Край на цитат ---

Пламене, не знам защо държиш да настъпваш една и съща мотика по няколко пъти. Но щом си решил да ми търсиш сметка, ще ти опресня паметта.

Да, аз сам реших казуса при който ТИ се представяше тук като urko и манипулираше всички останали по най-безочлив и гаден начин в продължение на години. И само аз можех да го разреша поради една проста причина - преди да стана администратор тук, бях (и все още съм) администратор и на форума на BGTT, където ти пишеше под истинското си "аз", а именно с прякора pach. И след като станах администратор и тук, имах възможността да засека, че си писал в BGTT като pach от същия IP адрес, от който пишеше и тук, но под името urko. И за да не съм голословен, ще представя пред останалите участници и сводката от BGTT:Статистиката от този форум (railwaypassin.com) вече съм я публикувал и който иска може отново да я прегледа. Както ясно се вижда, pach и urko публикуват в двата форума от един и същи IP адрес, като понякога дори пишат почти по едно и също време! Не съм подозирал, че на мен ще се падне "честта" да те разкрия по този безспорен начин, но както казах и по-горе, сам настъпи мотиката и ме принуди да се заровя в техническите подробности и административните статистики след пререканията ти с мен относно Велко и настояването ти за неговото изключване от форума, след като той ти даде само една-единствена отрицателна оценка от неговия втори (дублиран) профил. Е, получи каквото търсеше - твоят втори профил също беше деактивиран. Само дето има мааааалка разлика между това, което Велко ти причини с неговата единствена оценка и помията, която ти изливаше в продължение на години с над 130 поста от името на urko. И единствената причина, поради която не получи постоянен бан от мен е, че ти (за разлика от Велко), си допринесъл и продължаваш да допринасяш с полезна информация, линкове, снимки и др. за хобито и форума. Това може и да беше полезно за форума, но на мен ми навреди в личен план, защото някои хора ме обвиниха, че съм мекушав, че погазвам правилата заради теб, че отново те "покривам" и т.н. Както и да е, преживях го, но с теб компромиси повече няма да правя, нито ще ти позволя отново да коментираш работата ми като администратор (което е забранено в т. 2.7 от правилата).

А иначе, въпросната "информация" която твърдиш, че си споделил в нашия "тесен кръг" е поредната ти лъжа. Защото кристално ясно си спомням срещата в една кръчма в Лагера, на която аз и другите от тесния ни кръг те попитахме за това и какво беше твоето категорично опровержение пред всички нас. И ако държиш да докажеш това си твърдение, а именно, че си разкрил тази информация там, което аз твърдя, че е лъжа, готов съм да направим очна ставка с мен, теб и всички присъствали на въпросната среща, както и с независими свидетели, които да ни гледат и слушат и да потвърдят после кой какво е казал! Когато кажеш и където кажеш! Аз заставам с името си и авторитета си на хобист и администратор зад всичко казано от мен по твой адрес! Докажи, че не си лъжец, измамник и манипулатор!

P.S. Извинявам се на всички останали за този off-topic.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия