ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Календар на събитията
ТТ среща Königsmoos, Германия, 4-7 Август 2016
emilchaushev:
Ден първи на модулната среща.
Преди обед е и се захващаме да развалим трасето от предните дни и да закараме модулите на местата им за трасето за модулната среща. До обед сме готви и започват да идват немци, чехи и холандци.
Това е благодатно време да мина и да наснимам ръчно правени стрелки, джаджи за захващане на краката и всякакви модулистки приумици, за да "крадем" занаята
След вечеря следва събрание и всеки отговорник дава отчет до къде е стигнала неговата част: Трасе, DCC, Lokonet, часовници, разписания, телефони, влакови композиции.
Не мога да не отбележа сензацията на срещата- гара Knotitz - 15 коловоза, гърбична инсталация, около 15-20 метра дължина... и един бус дълга база за да се транспортира. Гарата се обслужва от 4 човека едновременно:
Правят впечатление и двете гаражни гари близнаци - Mihalovce и Tynov. С ухо за да не се въртят локомотиви на ръка, разпределителен товарен парк, както и приемо- отправна част. Гарите функционално са измислени страхотно.
А ето и живо доказателство , как минало и настояще се срещат:
и след всичко това немците ме затсрелват с нов тип карта- влакова (ще обясня в темата за ФРЕМО):
Питате се може би как 60 участника си намират място за спане в такова селце... Ами да ви кажа лесно и без пари. Ние двамата бяхме единствените, които спахме на хотел.. всички други в залата с модулите. Все пак не забравяйте, че срещата е затворена и външни хора не влизат. само ние си щъкаме от залата с модулите към трапезарията, където хапваме и обратно. Бира се пие навсякъде :)
и така до обяд на 05.08. 2016 всичко е готово... и може да почнем същинското каране
МОре от модули и 350-400 м трасе.. никой не го е смятал колко е.
А при някои бирата и умората си казват думата
emilchaushev:
emilchaushev:
За мен нещото, което ми направи впечатление беше клона с ТТm. Смея да кажа, че в главата ми вече се въртят еретични мисли за инкорпориране на N-RE модулите в TT трасе за ТТм линия
Другата забележителност беше пощенските влакове, които бяха планирани в разписанието.
Ето и още малко хубави гледки и идеи
самоделен скрап - товар
Самоделен товар - арматурна мрежа, жесток е
И така... след три дни каране и извъртяно 5 пъти разписание, с обявен социалистически саботаж на гара Кнотниц (собсвениците са от източна Германия), заради постоянните закъснения от по 2 часа преминавайки през тази гара, дойде време да събираме
Mixy:
Готино сте си изкарали! :drinks:
--- Цитат --- Смея да кажа, че в главата ми вече се въртят еретични мисли за инкорпориране на N-RE модулите в TT трасе за ТТм линия.
--- Край на цитат ---
А подвижен теснолинеен ТТ състав?
emilchaushev:
--- Цитат на: Mixy link=topic=4861.msg104862#msg104862 date=1470921547 ---Готино сте си изкарали! :drinks:
А подвижен теснолинеен ТТ състав?
--- Край на цитат ---
Нека да започнем с трасето, а подвижния състав и той ще стане.. вече разговарям по въпроса... Като начало може би ще участваме в следваща ТТ среща в Германия в ТТм трасето, а влаците от немците... докато станат нашите БДЖ вагони и локове :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия