Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
НПМ за МТУ
mitko0888:
Тук надушвам някакви далечни мои мисли...
Да има гара и на втория етаж. Защо пък не?
Моделът пресъздава нещо. В случая макетът ти пресъздава една гарата с нейната централизация и всякави други джунджурии. И какво става: изпращаме влакчето, напр. надясно, и след малко - хоп, то идва отляво. Къде има такова нещо?
Затова предложих горе да има още два коловоза, така че влакчето като замине надясно, да се поспре малко на втория етаж. От там може да тръгне друго влакче и да влезе от другата страна на основната гара, или пък да влезе от същата страна на основната гара, откдето нашето преди малко тръгна. Т.е. пресъздава се истинското движение на влаковете в основната гара.
Даже на някои макети тези два коловоза се правят скрити, може и да са повече, и тогава на основната гара движението става съвсем истинско, а това горе само помага.
Както си спомням ти определено не прие такъв подход и аз не съм настоявал повече за него, но щом сега ме споменаваш, с радост ще пиша и това обяснение защо и какво съм предложил. Дали ще го правиш или не, и дали въобще ще му обърнеш внимание - си е твоя работа, аз по никакъв начин няма да се обидя ако ти въобще не му обръщаш внимание.
По този начин никак няма да пострада централизацията и моделът на гарата, която си изградил. Може би ПС-тата трябваше да ги мръднеш малко, и без това мащабът по дължина обикновено не се спазва, даже и на модулни срещи. Моделът на движението в основната ти гара щеше да стане още по истинско, като разбира се не е необходимо това горе да го наричаш "гара" със всичките и служби - там влакчетата ще се разменят само за да се подчертае реалната работа на това, което моделираш - една гара, другата горе - нещо с което правиш по истинско реалното движение в основната си гара, а дали е посредна, разменна или каквато искаш я наричай - все тая.
pach:
Тя малко стана *хем боли, хем сърби"...
Ако някой беше написал, че "не ти е верен камуфлажа",
все някой друг щеше да скочи, че му е писнало от " броене
на нитове" и да се изцепи, че "между ушите нямаме нищо"!
Ама не си сложил стълбове за телеграфа (че той пък къде ти е ? ;) ) :scratch_ones_head: ...ми откъде да знаем, че
няма да са там на някакъв по-късен етап!?
Пък и как така да стълбовете може, а за автомобилният тунел (и аз бях) не може!!! Да си говорим за влакчета казваш...ми тоя тунел тогава що си го правил?
Мен и така ми харесва макета ти, дори повече от големия.
Колкото до втора гара ( били то горе или скрита) май всички ти го
казаха през годините...тоест вече (надявай се) всички разбраха,
ме пък теб това те дразни най-много. Може би заради твойте реакции, или пишем само хубаво, или нищо!!!Ама не в оня смисъл се! :lol:
Е не можем да знаем кой, кога го боли и кога го сърби!!!
Хайде наздраве приятелю и не се "газирай" чак пък толкова!!!
:drinks: :hi: :good: :give_heart: ;D
Adrian:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия