Казват, много ефикасно средство за борба против вируса било, да се хванеш да си чоплиш по хобито. Като гледам как опустяха улиците напоследък, и то по цял свят, стигам до извода, че доста народ в момента си седи в къщи и си довършва теснолинейните жп макети. Включително и аз.

Малко предистория - почти случайно се получи това, че една от малките витрини можеше да се направи с 4 реда. Това предизвика събирането на още една ретро товарна композиция в N, и четвъртия ред вече е в експлоатация.

Така се получава, че варианта в N може да се раздели на два отделни подварианта – един сравнително съвременен с дизелова тяга, светофори и съответните автомобили, и ретровариант с парна тяга, стари вагони, семафори и ретроавтомобили.

Двата варианта в Н0 (дековилки и 750 мм теснолинейка) се знаят отпреди – семафори и ретроавтомобили:

Подготвил съм и комплект фигури в двата размера:

Така оставаше само озеленяването. Ми нещо такова се получи:

От релефа съм доволен как стана, самото озеленяване не, че е лошо, но сигурно може и по добре. Аз обаче толкова си мога. Все пак се надявам боя да ми се размине. Щото мисля, че може да мине за сравнително сполучливо.
Навремето баба ми казваше,че работата по един макет никога не свършва. Аз обаче съм чувал, че всяко правило си има изключение. Важи и за това макетче – повече не смятам да пипам нищо по него. Тепърва предстои сезон III, но има проблем – хем трябва да стоим с маски, хем с бири в ръка. Не ми увира главата как да ги съчетая тия две заповеди, но въпреки това статистически погледнато мога да обявя проекта НПМ за МТУ за окончателно завършен.
Наздраве значи!