Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Софтуер за каталогизиране и инвентаризиране на колекции и принадлежности
Минчо:
Това, което TANO казва е вярно - аз имам същото заболяване (от 1974-та)! Пипнах го в новооткрития тогава "Млад техник" и навярно крехкия ми още организъм на второкласник е допринесъл за това (моделите на Piko най-вече)! Добре, че не внасяха и фирмите, които познаваме днес, че умопомрачението ми щеше да е още по-пълно и всеобхватно!!! :prankster: :wacko: :lol:
mitko0888:
Mixy, един руснак си беше правил една дребна програмка с база данни на аксес. Не си спомням от къде я взех, качил съм я в докса. Има 100 МВ въведени локомотиви. Не съм я гледал, не знам дали ще ти свърши работа, но мисля че и ти можеш да се напарвиш такава.
http://dox.bg/files/dw?a=f030046698
Mixy:
Честно казано, аз все още не знам какво точно искам/търся. Та всякакви мнения и отзиви биха ми били от полза :)
На Тано съм виждал само малка част от нещата и наистина не мога да си представя, как си ги знае и помни всичките :blink: - та аз дори не помня какво ядох вчера :blush2:
Таблица в Excel върши работа и това ми беше първата идея. Даже за моята скромна колекция това вероятно би било напълно достатъчно.
Но с натрупване на все повече и повече модели и всякакви други принадлежности (релси, сгради, превозни средства и т.н.) почвам да му изпускам края, какво съм купил и къде съм го сложил. Някои неща съм ги купувал с дадена идея (която сега не помня), други са ми излишни (но не помня колко съм дал за тях), трети съм забравил и съответно след време съм дублирал и т.н. Та таблицата ще свърши работа на първо време, но ми се иска да записвам и разни други неща, като история, снимки, да търся и да сортирам записите по различни критерии и т.н.
Но и не ми се занимава да пиша цяла нова програма, та затова реших да питам кой как се справя :yes:
Ivo Nedkov:
За моя аудио и видео архив аз ползвам excel.
За различните категории ползвам различни sheet-ве.
За повече подробности, ползвам отделните колони във всеки sheet.
Всичко става много прегледно и достъпно.
Можеш да си сложиш даже hyperlink към дадени снимки или папки.
nilfe:
Моята колекция съм я описал в Excel. Но винаги съм си мислил, че ако има софтуер, то нещата ще изглеждат далеч по-добре. Ще може да се направи база данни с каталожни номера по производители, снимки, всеки един от нас след като си опише колекцията и всичко се обедини в база данни, то ще е много полезно. Може да се добави много информация, примерно съвместимост с композиция, място на действие, епоха, администрация, вид куплунзи. Готов съм да помогна за такава база данни. Знам, че е трудно да се направи всичко това, но смятам, че е полезно за хобито. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия