Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

PayPal

(1/13) > >>

Best Ripper:
  Днес направих плащане на покупка в ибей и със закъснение установих, че системата ми е хванала валутата по "трънския курс". Преди години, когато си направих акаунт там, системата по заводска настройка ми предлагаше курса на лев/валута да се определя от пейпала, който тогава установих, че е пак същия висок - около 8-9 стотинки на евро. В тогавашната визия на сайта се оправих и зададох в настройките моята банка да изчислява курса и оттогава това си беше така и не съм пипал нищо. Най-интересното е, че преди 20-тина дни отново ползвах акаунта за покупка и тогава пейпала си хвана еврото по 1,96 лв. - както е курс продава на моята банка. Днес обаче - 2,04 лв. за евро, без да съм променял нещо. И при двете плащания се ползваха пари от виртуална карта Виза на Банка ДСК, единствената разлика е, че миналия път купувах от "липето", а днес от немския ибей от нов продавач, от който досега не съм купувал. Тъй като стойността не беше голяма, съответно загубата е прежалимо малка, но ако и занапред продължи така?
На питането ми е следното:
1. На друг случвало ли му се е това? /За един вече знам, и той се бореше с тоя проблем наскоро, макар че досега и той не го е имал/
2. Къде в новия сайт на пейпала се намира тая опция за избор начина на изчисление на валутата?
3. Това може ли да се направи без покупка или трябва да се зададе/провери при покупка?
4. Може ли разликата да е от факта, че днес купих от нов търговец, а предишния път от "проверен"? /Според мен не би трябвало да има значение, ама кой ги знае тия шмекери какво правят./
5. Да не би пейпала нещо тихомълком да променя правилата, тъй като нямам спомени последните два месеца да съм получавал известия за изменения?

mgirginov:
От месец Пейпал автоматично е конвертирал всички карти в националната валута на акаунта на клиентите си и жули здраво комисионни. Допълнително банките картодържачи правят обратния обмен също срещу комисионна/разликата в курсовете/. Общият резултат довежда до инфаркт. В сегашния интерфейс на ПейПал няма опция за промяна на валутата на плащане. Решението е плащане с кредитна карта без ползване на ПейПал.

pach:

Браво Марио!
Полезна информация сравнително навреме - идва Коледа!!!

--- Цитат на: mgirginov link=topic=4913.msg105501#msg105501 date=1480610507 ---. ...Решението е плащане с кредитна карта без ползване на ПейПал.

--- Край на цитат ---

Има и още един начин - като си смениш титулярната карта с която се плаща през ПейПал.
Например с АмЕх (ако имаш такава)която за BG работи само в евро, или карта емитирана от чужда банка ( например Дойче банк).
За Американ експрес е проверено и работи. За такава от чужда банка все още изчаквам резултата от един приятел тук,
 купил в Англия. Дано поръчаното от там не стане " инфарктно" както казваш!

Това с ПейПал не знам от какви мотиви е продиктувано, но ми е
любопитно след свалянето на банковите такси за парични преводи, нашите банки дали го направиха и ако са, какви ли нови такси са измислили евентуално!? Преди деряха по три кожи и винаги има проблем да обяснявам на немци или англичани какви са ни таксите за парични преводи по банков път.

ПП. Сега се сещам и трети вариант прилаган от друг приятел.
Той си поръчва в "липето", а плащането го прави близък роднина
живеещ "наблизо" (до липето :angel:) тоест в "белите страни" на Европа... :haha:

Best Ripper:

--- Цитат ---но ми е любопитно след свалянето на банковите такси за парични преводи, нашите банки дали го направиха и ако са, какви ли нови такси са измислили евентуално!? Преди деряха по три кожи и винаги има проблем да обяснявам на немци или англичани какви са ни таксите за парични преводи по банков път.

--- Край на цитат ---
Досега никой не съм чул да се е похвалил, че таксите за Европа са станали както трябва. Значи нещата са все още "демократични по нашенски" - 20-30 евро такса за превод...  :dirol:

gregary:
И аз забелязах "трънския курс" от известно време...
С Емо се видяхме на Oktoberfest-а в дена на отворените врати и си побъбрихме...
Та, когато се прави покупка, се стига до "логване" в Пейпал. Там вдясно има малък, жмуляв :)  линк към опция да избереш Пейпал или банката на картата ти да превалутира сумата. Тази опция, мисля я има само са PC, но не и за телефон. През изминалия месец, покупките ми чрез Пейпал са при курс 1,959 BGN / 1€  т.е. превалутирани от банката.  :yes:
Тази операция трябва да се прави всеки път.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия