Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Помощ при поставяне на декодер на PIKO BR 130 Ludmilla в H0

<< < (2/12) > >>

Gervasii:
Сигурен ли си, че сложил декодера правилно!!!! Просто го извади и завърти буксата и направи опит! Чакаме доклад!

mitko0888:
plux22 малко трудно ще го сложиш обърнат. Освен ако не подстрижеш някое краче. Прочети още веднъж как се задава адрес на декодера / локомотива, и как се въвежда този адрес / локомотив в мишката. Трябва да имаш само един локомотив на трасето, без стрелки и др. Или на отделно парче релса. Направи  ресет на декодера. Запиши в декодера новия адрес в цв1. След това пробвай да го караш, директно с адреса му. Това са стъпките. Ако те съмнява мотора - пусни го на аналогово захранване - първо без декодер - с тапа, после с декодер (при ресет обикновено аналоговият режим е разрешен).

Best Ripper:
Лично аз не виждам защо трябва да ръчка изобщо из CV-тата само за една смяна на адрес...  :mda:

mitko0888:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4915.msg105612#msg105612 date=1481091155 ---Лично аз не виждам защо трябва да ръчка изобщо из CV-тата само за една смяна на адрес...  :mda:

--- Край на цитат ---

Защото само декодерите на Мерклин имат ключета за задаване на адрес. На ДЦЦ декодерите адреса се задава с CV ...

pavlinbg:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=4915.msg105610#msg105610 date=1481081232 ---Сигурен ли си, че сложил декодера правилно!!!! Просто го извади и завърти буксата и направи опит! Чакаме доклад!

--- Край на цитат ---
Платката на локомотива е с PluX22 интерфейс и декодерът може да бъде поставен само в едно положение. Разбира се аз го извадих, след това го поставих отново в интерфейса, но нямаше положителен резултат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия