Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
'За/Против' военизирането на железниците (без обиди)
KRAKOMOBILA:
Имаше заповед по време на стачките мисля 2011-та.
ogiegp:
За военнезирането не мога да коментирам,но мисля че това няма да помогне по никакъв начин.Като се има предвид армията как цъфти :blink:
Това за безнафтавния път обаче ме заинтригува.Я ни светни малко повече.Кога и как!?
jopeto:
Адри, например не може ли да "военизираш" някой да ти работи в железарията ??? Или да викнеш трудоваци, да ти направят ремонт в хола??? По малоумна тема не бях срещал! Не само във фрома, а в цялото интернет пространство! В кой век живеете?! :blink: :blink: :blink:
Adrian:
ogiegp @ благодаря за мнението ти ; за безнаставов път чукни в google - за да не разводнявам темата
jopeto : ти си млад и не съм сигурен дали си осъзнал времето , в което железниците бяха военизирани . Опитвам се да опиша един друг тип на работа по онова време , когато професията железничар беше престижна и желана . Имаше много ред , влаковете се движеха прилично , на 'гъсто' и с много вагони . Сравнението с железарията е неуместно . Да , май тогава имаше транспортни войски . ..Мисълта ми е , че щом железниците са стратегически ресурс и приоритет на национална сигурност можеби е редно да се управляват като такива . Не си го представям като армия ... по-скоро повече права сигурност привилегии за служителите , по - добър бюджет , по- важния приоритет . Аз не виждам нищо обидно в това .
jopeto:
Положението сега е естественото следствие от това, за което си спомняш. Шефовете са си същите от тогава, мисленето, вагоните , машините и релсите-също !!! Само, дето не могат да изкарат две стинки!!! Сравнението с железарията е абсолютно оместно, понеже всички си мислите, че тая железница е безплатна и идиотите, дето си вадят очите по 12 часа са ви длъжни по някакъв си начин да ви возят за безпари, щото БДЖ-то било социална и стратегическо. Естествено,машинистите винаги са виновнте сега за малко над минимална заплата, според вас трябва да ви козируват! :fool: :fool: :fool:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия