Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Международен панаир на играчките - Нюрнберг за 2017г!
KRAKOMOBILA:
Нищо против, просто със изречението "Най-после нормално изглеждащ противопожарен "ЗиЛ",
особено след онази изгъзица в един друг мащаб на деагостини." - останах с впечатление, че се търси зил, а на снимката има газ.
Ии разликите между Газките и ЗИловете са хиляди - вратите са различни, скосението на кабината е различно, калниците са различни, джантите са различни.. и още много, много - но това за хората, които се интересуват повече.
Ии за да е още по-ясно - от поста на Пламен - първите снимки са мащаб 1/43, а само последната е 1/87 - като тези в 1/43 са съвместно производство между Herpa и Start Scale Models (SSM) - като реално Херпа нищо не са правили по тях - просто ги разпространяват извън Съюза.
pach:
Разбира се, че са различни газките от зилове.
А деагостини не прави нещо в 1/87( поне аз не съм видял).
Пожарната ( тя май си беше ЗИЛ) дето я пуснаха тук в Бг,
Беше в мащаб 1/50, макар да я предлагаха като 1/43.
При това имаше някакво странно издължаване във височина
от дръжките на вратите до покрива на кабината. Може би още се търкаля някъде у дома. Даже май някой и тук я продаваше...
За това така го и написах. За тези които са работили( работят) с
Деагостини е ясно смятам...
Нищо против Красене - поне един ( специалист) си направи труда да види филмчето и да коментира по същество за което благодаря! Винаги има какво още да се научи!
:hi: ;D
KRAKOMOBILA:
Да тази пожарна и до мен стигна и е ужасна - с уточнението, че не беше на Deagostini, а на Amercom.
Иначе като стана въпрос за Херпа и Зил-ове напоследък херпа пускат в 1/87 доста Зилове и със 157 и 131 се справят доста добре - но 130 е ужасяващ.
131
157
130
Ясно се вижда абсурдният преден прозорец и несъразмерната кабина.. общо взето за първи път Херпа се излагат по този начин според мен.
TANO:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=4955.msg107129#msg107129 date=1490110083 --- Ясно се вижда абсурдният преден прозорец и несъразмерната кабина.. общо взето за първи път Херпа се излагат по този начин според мен.
--- Край на цитат ---
Не се излагат за първи път. УАЗ-ката им също не е усвет, москвето и то е сбъркано отпред. Колкото до ЗИЛ 130 - прав си, но има и фирма дето го прави много по добре. Още не съм го виждал на живо, но на снимка изглежда доста по верен.
jopeto:
Нали, темата беше за панаир!? То се превърна в цял раздел за "Съветска космическа техника"! :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия