Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Въпрос за избор на мащаб

<< < (9/10) > >>

Best Ripper:

--- Цитат на: totomoto link=topic=4961.msg107910#msg107910 date=1495390840 ---Добре де няма ли нормални ръчно-задвижвани стрелки като едно време!!!! Какво правят хората, които не искат да правят макет!!! 42 кинта за тая глупост е направо кражба http://hobbyland.bg/vlakcheta/osche-za-maketa/relsi/pik55271-piko-elektricheski-prevkljuchvatel-za-strelki-left-right.html. По добре да го направя със серво-тестер и серво-машинки. Даже мога да ги направя с дистанционно!!! Едната ми апаратура е 18 канална. Ще мога да ги командвам от два километра :wacko:.

--- Край на цитат ---
Специално при PIKO няма вече ръчни стрелки /с вграден ръчен механизъм/. Електромеханичният механизъм е изцяло отделно. На други производители има. Ама и никой не се задължава да купуваш пиковските машинки - и тук варианти бол...

И внимавай със съединителните щифтове на релсите на PIKO. Лесно се разхлопват.

totomoto:
Кутийките са готови! Станаха много добре! Поне на мен ми харесват.

Ivo Nedkov:
Кутиите са станали перфектни!
Дай повече информация за тях:
сам ли ги прави и как, или ги поръча по размер?

totomoto:
Аз съм ги правил изцяло! Имам още един "гол" локомотив, за когото трябва да правя кутия и ако е интересно ще направя повече снимки.

totomoto:
Осветлението на депото е почти готово. Остава да реша как да го закрепя от вътре и къде и как да укрепя батерията.Иска ми се да го направя с ключе, но за сега не намирам толкова малко пък и отдолу е толкова трудно за бъркане, че вероятно ще остане с куплунгите. Батерията е 9V,  а "ламбите" са шест 3мм диода - бели. Супер готино свети на тъмно.

На най-десния прозорец се вижда как гамени са счупили две стъкла :)

Две снимки на по-тъмно

И ето как съм го реализирал - използвах дървени бъркалки, които боядисах в черно - тях именно трябва да реша как да закрепя за тавана. В момента е с двойно тиксо за да му се порадвам  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия