Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites

Некоректни продавачи!

<< < (9/16) > >>

nilfe:
И аз чаках една пратка 2 месеца, от преди нова година съм я платил. Дойде на 11.02.10, не беше застрахована. Не повдигнах диспут в ПайПал защото вярвам на търговеца, често пазарувам от него, но и парите бяха никакви 17 евра с транспорта. Втора пратка застрахована ми се забави месец и половина от Германия. И тя дойде сега на 13.02.10. С всичко казано до тук искам да кажа, че в момента има огромни закъснения от Германия заради стачката на гърците, но ако сте сигурни в търговеца с когото работите и той ви изпрати кода за проследяване и си следите движението на пратката, то според мен няма място за притеснение. Повдигането на диспут в ПейПал е крайна мярка, когато се съмнявате в коректноста на продавача. Ако откаже да ви изпрати кода за проследяване, то сигурно е пуснал пратката незастрахована за да спести някое евро. В този случай пратките са непроследими и неоткриваеми, късмет ще е ако си я получите дори и след 2-3 месеца. В такива случаи диспута е може би единственото нещо, което може да се направи. Има и още нещо, помолете продавача да задейства схемата за проследяване от Германия, от клона където е пусната. В този случай имаме конкретно искане за обезщетение и DHL правят всичко възможно да намерят пратката по пътя и да я доставят в най-кратки срокове, за да не плащат обезщетение. Имах и такъв случай, след започване на процедура по проследяване нещата дойдоха екстремно бързо. Коректните продавачи не отказват да заявят такава процедура, все пак всички те държат на имиджа си. Така, че страшно според мен няма ако се пазарува от проверени и изпитани търговци и си платиме за застрахована пратка.

XRISTO:
Моето е може би малък пакет:
DHL Paket International: EUR 10.00, ама не се залъгвам, че това, като го е написал и толкова струва  :yes:.Да е застрахована, също не ми се вярва - подобни застраховани пратки са по 17 евро обикновено.  :good: Засега не ми пише нищо, но той този пич въпреки, че има рейтинг 100 процента и към 1000 сделки, е много труден с отговорите.Помолих го за комбинирана доставка и докато ме разбра ли, по - скоро когато се накани да прочете писаното (бомбардирах го с 3-4 писма) и направи да ми излиза като комбинирана - мина 1 седмица.Плащането беше чрез Пейпал, разбира се.Сега ще го почакам за номера и ако е застрахована доставката (в което се съмнявам  :spiteful:) -  ще проверя къде се бави.Ако не - повдигам диспут, защото все пак е платено през Ибей посредством пейпал и надявам се ако Ибей не може, то самата система за плащане да има инструменти да се разправи с търговеца, е, при условие, че е в него причината.Честно казано на мене ми се струва, че проблемът е нейде из пощенските дебри, но от друга страна не искам да изпускам срока за диспут, защото после, както се казва - ще пия една студена вода.  ;)

nilfe:
За каква сума общо става въпрос. За 10 евро малък пакет пратен като писмо (до 1 кг) също може да е застрахован. Особенно ако сумата на сделката е малка (вагон за 10-12 евро). Не искам да ти влияя но мисля че ще си получиш пакета със закъснение. Но въпреки всичко си повдигни диспут. В рамките на две седмици ПайПал ще разследва и ако до тогава ти дойде пратката всичко ще е О.К. След това, я камилата, я камиларя, каквото отсъди ПайПал.

XRISTO:
Днес пича ми писа:

Hallo,
ich hatte keinen versicherten Versand (wie in der Auktion angegeben) gewählt. Deshalb gibt es keine Sendungsnummer.
Ist das Paket mittlerweile eingetroffen?

Viele Grüße in das schöne Bulgarien.

Това последното ме издразни, па макар и да не съм кой - знае какъв патриот.  :angry: Ще го изчакам до 42-43 дни и ще повдигна диспут.Платил съм чрез пейпал, дали имам шанс поне за парите, или да не се занимавам с глупости?  Освен това за 45 дни се брои моментът на спечелване на търга, денят, в който е платено или датата на която се вижда, че е изпратена пратката?  ::)

nilfe:
Деня в който е платено ти се брои като първи. Пише ти, че е изпратил колета незастрахован, както е обявено в аукциона. Демек нямаш право да се сърдиш. Моето мнение е, че ако не ти е дал феедбек все още и ти му повдигнеш диспут, то после ще ти даде отрицателен феедбек. Това е доста лошо при малък брой сделки в бея, коефицентът ти пада драстично и после трудно се наваксва загубеното. С всичко това искам да кажа, че ако сумата е малка (до 20-25 Евро) е по-добре да изчакаш. Мисля, че ще си получиш пратката макар и със закъснение. В момента всичко от Германия страшно се бави. Отива над месец за застрахована пратка, та камо ли за незастрахована да става по-бързо. Но в края на краищата ти си решаваш сам. Давам само мнение, а не съвет.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия