Е, щом не може да ме "набожури" с отрицателен - ще повдигна диспут и ако се прави на две и половина - аз ще му шляпна отрицателен, та макар и това да е безсмислено.А дори да са виновни пощите, според мен вина носи и търговеца, защото той поема риска на незастрахованата пратка, тоест риска той да си получи кинтите, а аз - нищо.Е, докога питам аз, с тези българщини, тоест все ние да се чувстваме виновни?!Не ми е предлагано да бъде застрахована пратката, не чаткам езика и не знам тарифите на скапаните им пощи (че аз на нашите не знам, та и техните ще уча), а и за къф Х ще ги знам?!Как разсъждаваме само в наш'та китна държавица:
- Да зная кое застраховано, кое - не в техните пощи, да знам сума ти езици, да знам всички закони (сакън да не присъпя някой), да знам къде - какви срокове има за регистриране на това - онова, абе що си не е _ _ т мамата? Аз професор ли съм или редови гражданин?! Докога ще ни принуждават да знаем всичко, пък от нищо като хората в крайна сметка?!Това не беше ли соц. идея, пък после ще приказваме, че се развиваме демократично?!

Пък нашите пощи ме разбиват отвсякъде, онзи ден отивам да проверя за една китайска пратка и служителката ми казва, че няма нищо, а предният ден (понеделник) не е имало международни пратки.Естествено, предната седмица (събота включително) им се бях втръснал да ги питам и то лично, не по телефон искам да кажа.Същият следобед (във вторника) комшията ми звъни, че имам покана за колет.

Е, това не мога да си го обясня и ми се случва за втори път.Значи в тези нашите пощи едната ръка не знае какво прави другата.Големи са цървули, дума да няма.
Извинявайте за словесната канонада.