Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Един американец - C 44 - 9W в HO
VladoC:
Тези дни получих този локомотив:
Оригиналът е дизел-електрически локомотив с мощност 4400 к.с. с осово натоварване 32,1 тона/ос, производство на General Electric.
Моделът е производство на Athearn. В каталога им не успях да го намеря и предполагам, че е някакво старо производство, още повече, че е само аналогов. В новите модели на американските фирми има възможност за монтаж на декодер. В този модел няма такава възможност.
Кошът е изцяло от пластмаса, като кабината, и шахтата на охладителя са отделни детайли. В комплекта са включени много дребни детайли за допълнителен монтаж.
Локомотивът тръгва при напрежение 4 - 4,2 V има много плавен ход, без тласъци. Сравнение със старите локомотиви на Piko може да се каже, че е почти безшумен. Ето така изглежда двигателя:
Маховиците са много масивни, на което се дължи плавния ход. Предавката към талигите е карданна, прецизна без биене.
Двигателни са шестте колооси, което комбинирано с голямата маса осигурява прилично теглително усилие.
Тегличите са подменени с производство на Kadee и по външен вид и начин на действие наподобяват на истинските американски тегличи (автосцепки).
pach:
Честито и със здраве да го ползваш!
Внушителен и като модел изглежда.
Дай общи размери и тегло ( евентуално)!
Нов ли е ? Не виждам дали има гасящ кондензатор на двигателя,
но почисти колектора че много е замърсен от четките.
Интересно с такива масивни маховици как ще се справи
оста и лагеруването, в гнездата на мотора!?
Иначе изглежда красив и внушителен.
Поздравления за автосцепките.
Някой ден ако го дигитализираш, ще можеш да си сложиш от
електромагнитните - откачането им от композицията става много
атрактивно!
:hi: ;D
pavlinbg:
Локомотивът е много хубав :hi: ! Не знам, но май започвам да се паля по американските дизели и подвижен състав...
Mixy:
--- Цитат на: pavlinbg link=topic=4985.msg108346#msg108346 date=1499947289 ---Не знам, но май започвам да се паля по американските дизели и подвижен състав...
--- Край на цитат ---
Признавам си, че и аз имам някакви такива еретични помисли... :yes:
petrov:
Поздравления за модела! Давай смело напред. Колкото повече,толкова повече... :dance1: лошото е,че ще трябват доста вагони за този красавец!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия