Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Arduino за стрелки

<< < (23/38) > >>

mitko0888:
Mixy, така е най-добре, ама ще стане много истинско. Не е за "първи стъпки".

pavel75:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4987.msg110886#msg110886 date=1520012608 ---Ще трябва да си поиграеш още малко за да го видиш откъде е. Сложи някакъв delay(1000) в началото, преди първия attach, че и още един след него, преди първия write. След това нали има detach? Това всичкото да е в setup()

--- Край на цитат ---

Махнах detach-а в setup-а и вече работи. Ако е в отклонение изключено, при включване застава в правилна позиция.
Явно му трябва повече време да се "освести"

VladoC:
Ще се опитам и аз да споделя какво направих.
Не е по-различно от описаното до тук, но работи успешно.
Използвам Arduino Nano, като с него управлявам четири стрелки.
За всяка стрелка се използват четири извода на Arduino: един за бутона, един за сервота и два за светодиодите, пиказващи  положението на стрелката.
Програмката е написана от брат ми - Иван Цанков, който също е запален по това хоби.
Ако Mixy ми помогне ще я публикувам тук.
Иначе платката изглежда така:

Направих тестов модул с три стрелки собствено производство. Целта е да тествам стрелките и управлението им със сервота, преди да се захвана с нещо по-сериозно.
Получи се това:

И ето как действа:

https://youtu.be/XKqiFnL7eAw

pavel75:
Изглежда страхотно. Ще бъда благодарен ако пуснеш кода.
Един въпрос - 4 стрелки всяка ползва по 4 пина това прави 16 пина, а ардуиното има 14?
Ползвате някой от аналоговите ли?

VladoC:
Ардуино нано има 19 пина.
Кода не знам как мога да го кача тук. Затова писах, че Mivy трябва да ми помогне.
Иначе мога да ти го изпратя на e-mail, aкo ми кажеш твоя.
В програмката има коментари, които обясняват всичко, включително свързването на бутоните и светодиодите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия