Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Arduino за стрелки

<< < (25/38) > >>

Mixy:
404 - File not found.

pavel75:
сега?

https://www.dropbox.com/s/8gw2006ldt0ww84/Servo_PWM_Digi.ino?dl=0

Mixy:
Сега е ОК  :)

pavel75:
Остана ми да разреша още един проблем. В момента платката работи като часовник - при включване застава в положение "право", светодиодите показват коректно посоката на сервото, самото серво е включено само когато се върти.
Обаче нещо ме мъчи. Сутрин като започва срещата и включа захранването стрелките ще застанат в първоначално положение. Тук драма няма. Драмата, е когато по време на срещата мигне тока - тогава всички стрелки ще застанат в основно положение и ако минава в този момент влак ще стане неприятно.
Гледах различни кодове, но не мога да разбера добре библиотеката EEPROM. Виждам, че чрез нея се запомня текущото положение в секцията loop на програмата, а в setup се използва да се завърти сервото на тази позиция запомнена от библиотеката, а не както аз правя - винаги в права позиция.
Някой дали е запознат с тази библиотека да ми подскаже, с някой прост пример как се работи с нея? Ще съм изключително благодарен.

svetljjjo:
в самата програма има примери за <EEPROM.h>
за Ардуино 1,8,5  от менюто файл-примери- примери за ардуино генй и уно - това е третата секция
пирвия елемент от нея е точно EEPROM
и там има всичко основно изтриване четене записване

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия