Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Arduino за стрелки

<< < (29/38) > >>

pavel75:
Демек ако напиша:

const int butonpin = 19;
pinMode (butonpin,INPUT);

Ще мога да ползвам аналогов пин №5
Правилно ли те разбирам?

svetljjjo:
точно така
всеки пин е дигитален входно изходен
pinMode (butonpin,INPUT);
прави точно това казва на чипа че искаш пин 19 да го ползваш за цифров вход
и той вече може да приема сигнали с ТТЛ нива и ще ги отчита като 0 и 1

pavel75:

--- Цитат на: svetljjjo link=topic=4987.msg110947#msg110947 date=1520270529 ---точно така
всеки пин е дигитален входно изходен

--- Край на цитат ---

Ще го пробвам това тези дни.
Ако се получи ще имам един въпрос към теб - какво пиеш?

Теб и Митко имам много да ви черпя

pavel75:

--- Цитат на: svetljjjo link=topic=4987.msg110943#msg110943 date=1520258162 ---да ама ще трябва да се дописва целия код на програмата трябва да се добавят променливи и за втори и трети бутон
променливите свързани със положението на сервото също ще трябва да се добавят и за второто и за третото
и всичко това да се добави във целия код надолу в програмата
Защо не ползвате тая програма която изкара VladoC гледах е тя е написана професионално
и е доста по добра

А и не си споменал как ще захранваш ардуиното с кво напрежение с 5в или с нещо между 6 и 12 волта
всяко ардуино има вграден стабилизатор и два входа за захранване
за микро са VCC за 5в и RAW за между 6 и 12 волта
мисълта ми е що не си подсигуриш захранване с кондензатор един голям или няколко по малки вързани успорено
консумацията е малка и един 4700мф ще осигури поне 3 сек за да не се ресетва ардуиното от премигвания на тока

--- Край на цитат ---

Мисля си за един UPS хем да пази от токови удари, хем стабилизатор, хем ако спре тока да изключа нещата.
Тази библиотека ERRPROM нещо не ми харесва, че има живот определен брой записи.

svetljjjo:
е това е най доброто което може да се направи ама е малко скъпо най евтините дето съм виждал са май по 60лв

А и да кажа само може и да знаеш ама да го спомена
тея серво не са малко като консумация принципно му дават само едно да се захранва от ардуиното
ако са повече препоръчват да си ги захраниш с външни 5в и само масите да свържеш на едно

Off-Topic:Тази библиотека ERRPROM нещо не ми харесва, че има живот определен брой записи.
това няма нищо общо с библиотеката те всички флаш са така
иначе да не е препоръчително да се ползва усърдно за това съм виждал как го правят когато се нуждае
някой проект от запазване на потребителски данни и всякви такива други величини нужни за програмата
да слагат външно флашче от сорта 24С02 -04 -08 и т.н.  те са евтинки и като умре то е на цокълче 8пиново вадиш фърлиаш и тураш друго  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия