Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Новости от PIKO
Boris 2-12-4:
В немските форуми, този модел търпи сериозни критики основно в две посоки, без да съм изчел всичко разбира се... :yes:
1. Най- много критики търпи в посока, че е маневрен локомотив, а няма дистанционно командвана разкачвачка /куплунг/. Все пак основната му дейност е да прави маневри, а липсва основен елемент - това според моделистите. Или както пишат някои, " за какво са ми 29 звука, след като не мога да откачам и закачам вагони?!?"
2. По-малко са критиките, че определени части били с много пластмасово излъчване...
Повтарям, това са чужди мнения, които препредавам, но определено се присъединявам към критика № 1. :drinks:
mitko0888:
Не може да се отрече че е поредният успешен ход на г-н Рене. Сега пуска звуков модел с нормален куплунг, като се накупят бройки - ще пусне и звуков с новия цифров куплунг. За още 40 евра отгоре, нали е експерт-плюс.
За звуците: много са важни напр. F11 - отваряне / затваряне на прозорчето на машиниста. Или F13 - слагане на червеното стъкло на надбуферния фенер. Но това си е напълно в духа на звуковите модели ... Чакам всеки момент някой да предложи отдавна стандартните функции от F29 до F64, че после да чакаме да станат 32 000.
ПС: А най ми е смешно някой като се похвали че шест осен локомотив има кондензатор ...
pach:
А според мен немските моделисти с крайно разглезени!!!
Че колко са фабрично произведените модели, да прибавим
и не само маневрените, които имат електрически купли?
Аз поне в Н0 (пък и другите два масови) размер нещо не се сещам да са повече от десетина. :scratch_ones_head:
(при това не съм сигурен дали са фабрично)
Да не забравяме, че те се нуждаят и от "супер" дешифратори,
които имат подпрограми, изпълняващи лек ход назад,
при декуплиране, освен съответния звук!
Иначе доста моделисти се опитват и монтират,
къде успешно, къде по-малко, такива фабрични и самоделни
електрически/ електронно упавляеми купли, което
потвърждава мерака ни.
Но фирми да представят такъв модел в Н0 нещо май...
дори от бутиковите такива (фулгурекс и подобни)!
Явно е доста "сръткаво" и няма еднозначен резултат до тук,
инак те не биха пропуснали да ни съдерат още евро,
както и Митко справедливо отбелязва по друг търговски трик.
ПП. Сега прочетох линковете на Митко.
Ми от какво се оплакват немците - "експерт"-а ще е именно
с електронно управляеми купли!!!
А 12-битовият звук го издига на доста високо ниво (може би HiFi :lol:)
А хоби серията се оказва с общо 44(!!!) функции.
То май станаха по-сложни да управление от истинските локомотиви вече!!! :sarcastic:
пп2 Мите за кой шестосен говориш?
То кондензатора си е хубаво нещо...против замърсени релси...
та да перкат без срив на звука де...
Та се оправдава и "откриването" на нов клас ( поне при пико)
а именно "експерт +"!!! :spiteful:
dred77:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5.msg116247#msg116247 date=1564330624 ---ПС: А най ми е смешно някой като се похвали че шест осен локомотив има кондензатор ...
--- Край на цитат ---
Кондензаторчето /като отделна част-ET52680-58/ се продава за "мижавите" има няма 40 еврака. :)
Как да не се похвали човек с такъв кондензатор?
pach:
От Piko представят ICE-4 със звук, от серията "Expert":
https://youtu.be/yWt4i_L78xo
:yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия