Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Колекцията на Caprycorn
CaLLlo:
В суматохата забравихме да честитим придобивка No99 - Бубикопф - Роко:
Много красиво нещо! Честито!!!
Сaprycorn:
Благодаря, да се връща!
Искам обаче да споделя какво се случи с този локомотив-
Когато го сложих върху релсите, успя да направи половин кръгче и спря! След като беше разглобен се оказа, че проблема е някъде в платката, и по-точно някой от резисторите, които подават ток към перата на двигателя! Както и да е, проблемът е отсранен, но защо трябва чисто нов локомотив, и то на РОКО, да дава такива дефекти още на първия изминат метър??? Явно платката е произведена в Китай за да се икономиса някой лев!
Сaprycorn:
Ето и една съвсем прясна придобивка- BR71 на Gutzold!
Отново съм силно впечатлен от невероятно оригиналната концепция на този модел: задвижени са само колелата на талигите, а сцепните колооси са свободни, само токоснемат!
CaLLlo:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=500.msg19184#msg19184 date=1234123033 ---... задвижени са само колелата на талигите, а сцепните колооси са свободни, само токоснемат! ....
--- Край на цитат ---
Странна работа, нещо като 91 на Хруска.
Много ме кефи локомотив с калници, знаеш! Друг не знам да има такова нещо, не че не е бил достъпен, а ни е известна и привързаността ти към саксонките т.ч. за тебе е задължителен, само че .............. ще се опитам да те изненадам малко:
тук в една малка книжка с тънки корици пише - построена е с трибверк и кесел на pr. T51 (BR 710-1), т.ч. няма много саксонско в него :pleasantry:
Честито за поредното бижу!
Сaprycorn:
В действителност този локомотив носи всички външни белези на САКСОНКА: характерната за "Hartmann" кабина, двoните паралели с кръстоглави тип "алигатор", диаметър на колелата 1590мм, характерен за Саксонските машини и несрещан никъде другаде!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия