Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Колекцията на Caprycorn

<< < (16/37) > >>

lubomir:
Има там едни дертове с механиката, който направо като че ли са направени от чиста глупост. Инак от вънка и  икомпановка са The Best!
Васко не ти ли е обяснил?

Gervasii:
за гроздето и това че било на  високо 8)

Жоро:

--- Цитат на: caprycorn link=topic=500.msg13275#msg13275 date=1227119356 ---
--- Цитат на: caprycorn link=topic=500.msg13187#msg13187 date=1227059056 ---http://www.guetzold.de/48100.htm
А за тази маШина, мога да кажа, че по качество и прецизност съперничи на фирми като Micro Metakit и Weinert!
Тук Gutzold се е раздал докрай!

--- Край на цитат ---
Странно, че за 19ката на Гютзолд няма коментари, нима само аз съм фен на тази фирма? ;)

--- Край на цитат ---
Яско, трудно ми е да повярвам, щото хер Гютзолд може да се мери баш с Weinert. Дето на единия моделите са от пластмаса, а на другия са лети от метал (с центробежно леене). Детайлност и прецизност на изработката няма да коментираме.
Ясно е, че си фен на фирмата, защото прави неща, които други не правят, а теб те интересуват. После тая 19-ка е саксонка, а не да речем баварка. Е ми седи ми много дървено някак си, няма елегантността на S 3/6 например. Или на някоя друга 18-ка. Що не кажа същото за Триксовата 23-ка. ТАМ са се раздали. Ей за тая ти придибивка вече ти завиждам. :P
А ако искаш да коментираме Гютзолд, дай да си говорим за лодки ::)

Сaprycorn:
Ште говорим и за лодки и за Гютзолд в "Терасата", може и да си късаме потниците :) ;) :)
За мен Гютзолд е номер 1 при "пластмасовите" фирми, ФлайШманн е далеч зад него.
Когато получих 19ката, първото, което ми мина през ума, бе че това е модел по който няма какво да доработвам, нито дори да боядисвам. Всичко му е изпипано както трябва да бъде. А дертовете с механиката се изразяват  в често среШтаното "спукване" на зъбните колела на колоосите, макар че на мен не ми се е случвало с новите локомотиви на Гютзолд. Но дори да се случи, продават се резервни.

Сaprycorn:
Ето и една съвсем прясна придобивка, на която САШО много би се зарадвал :)
Два пъти го изпускам в ибей, но този път го спечелих. Локомотивът е баварски от 1871 година, от 1923 е серия 34.74 Интересното е, че рамата е ВЪНШНА и скрива колоосите, виждат се само Штангите и ресорите. Колоосната формула е 1'B

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия