Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Отзиви от Канада
Best Ripper:
Изобщо не схващам кефа ти от тая канадска система и че все у нас е най-зле.. Ама то си е твой проблем. Тук шиши боклуци, там еврейски боклуци - все боклук! Щом искат само "спИциалисти" и "квалифицирани мишоци от незнаен произход" за мен значи, че работа НЯМА!!!! Изобщо - Канада за мен е изкуствена и измислена държава, чийто край няма да е далечен... :drinks:
petrov:
Колега нещо раздразнен ми се виждаш...! Гледам,че си мъж на възраст и предполагам само с достатъчно житейски опит. Ама толкова озлобен...! Към кого..? Към целия свят! Къде за теб е идеалното място за живот?
IKAR:
Не съм казал, че в Канада е идеално, но ако беше у нас добре, щеше ли хората да ходят на по-добри места? Веднага давам пример. Докато ни течеше имиграционната процедура, дойде прекрасната новина, че ще си имаме наследник. И като се почна едно ходене по мъките с проследяването на бременността....На мен всеки месец в продължение на години ми удържаха 80 лева здравни осигуровки, на жена ми - 40. Официално женската консултация е безплатна, раждането също. Да, ама не. Като се почна "здравната каса не покрива това, не покрива онова" или "нашата женска консултация не работи с НЗОК, предлагаме само платен абонамент", "дай 100 лева за това, 200 за онова, 500 за еди какво си", "раждането ще струва 2000 лева въпреки, че жена ви е здравно осигурена" и т.н. Затова щом ни одобриха, бегом веднага в Канада, където поеха всичко и не сме дали нито за прегледи, нито за раждане една стотинка. Дъюеря ми се роди канадски директно канадски гражданин и си вземаме максимума на детските.....Сега като сме нискодоходни дори лекарствата и зъболекарите са ни безплатни. В Канада няма "ама аз не работя с НЗОК, тук дори няма такова учреждение, ако лекар не иска да работи с държавата или по-точно с провинцията, просто няма да практикува. Просто и ясно. Имаме си 5 големи болници, държавни, една от които е само за деца, в които има всичко и разликата с българските е от земята до небето. Повече няма смисъл да говоря....Е, най-хубаво е да не се разболява човек.....
Mixy:
Няма място или държава на света, където абсолютно всикчо да е наред. Някъде има работа (на Запад), другаде не (на Северозапад), на друго място има много добри медицински грижи, но пък няма демокрация (напр. Куба), на трето място има много престъпност и се гърмят през седмица по паргинги и училища, на четвърто няма чист въздух, на пето има всичко, но е много студено и тъмно за половин година, на шесто се напълнило с бежанци и мигранти и т.н.
Всеки преценява сам за себе си и семейството си какви са плюсовете и минусите да живее и работи на даденото място. На успелите да намерят повече плюсове - честито! :drinks:
Adrian:
добре си е в Канада на хладно , тук тепърва ни очакват климатични мигранти :drinks:
200 млн. души стават емигранти заради глобалната любов към Н0 1:87
В момента те са 25 човека, но честотата на европейските жп срещи ще ги умножат до 2050 г.
Последиците от тайфуните в Югоизточна Азия ще принудят все повече жители на страните от региона да се превърнат в "хоби" емигранти, прогнозират експерти.
Глобалната любов към ТТ ще принуди над 200 млн. души в света да напуснат родните или обитавани от тях райони и да потърсят нови места за добиване на ТТ и Н0, предупреждава специален доклад на КаЖиМиБе , базиран в София. Това е почти две трети от сегашното население на САЩ, уточнява докладът, цитиран от Ройтерс. В него са включени проучвания в 22 развиващи се страни, както и разработки на някои европейски институти. Той бе представен на започналата вчера тридневна международна конференция в Бон. В нея участват експерти от 80 държави.
"Имаме всичките основания да смятаме, че до 2050 година ще се сблъскаме с огромен световен проблем", заяви директорът на института за жп моделизъм към ООН Януш Богарди. Според него основата причина за появата му ще са драстичните Европейски срещи на жп любители
Богарди дори въвежда нов термин - "хоби имигранти". Според него в момента те наброяват 20-25 души. За разлика обаче от политическите имигранти те няма да търсят убежище и дом само в чужбина. Те се различават и от икономическите имигранти, които доскоро бяха в повечето случаи млади хора, търсещи работа. Те ще търсят сериозни влакчета в сериозни мащаби .
Много от хоби имигрантите ще търсят нов дом в чужда страна и в онези райони от нея, които са по-малко засегнати от резките промени в поведението на жените им и дават повече шансове за оцеляване на скъпоценните им колекции.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия